Дизайнери показали, як виглядатимуть станції метро у Дніпрі

На знімках метрополітен виглядає футуристично.

zaha-hadid.com.

В архітектурному бюро Zaha Hadid Architects оприлюднили знімки, на яких показали проект нових станцій метрополітену у Дніпрі. Фото майбутньої станції метро "Театральна" з'явились на сайті бюро.

На фото видно проект входів на станцію метро "Театральна", які будуть розташовані на вулиці Столярова та з боку парку Глоби – в районі вулиці Олени Блаватської. На кадрах також зобразили, який буде інтер'єр станцій.

В архітектурному бюро наголосили, що вхідні павільйони стануть символом Дніпра як металургійного міста. Їх мають намір зробити з переробленої сталі місцевих ливарних заводів. Для кожної станції обіцяють створити унікальний дизайн.

Будівництво завершиться не раніше 2024 року, оскільки турецька компанія-генпідрядник "Лімак" довго вимагала дозвіл на проведення вибухів, у результаті за рік будівельникам вдалося подолати близько трьохсот метрів.

Наприкінці січня на будмайданчику Дніпровського метрополітену невідомі підвісили оброблену тушу тварини на вантажопідіймальний кран. Журналісти Дніпра припустили, що це зробили будівельники.