Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати найсмачніший столичний снек - київську перепічку. Один із символів Києва, цей фастфуд є оригінально приготовленою сосискою в тісті, і впоратися з цією стравою зможе практично кожен.
В інстаграмі 2 лютого зірковий кухар дав рецепт та розклад за інгредієнтами для порції з 10 сосисок у тісті. Ярославський зазначив, що це найпростіший варіант – без заварювання та без яєць.
Київська перепічка. Інгредієнти:
- 350г теплої води
- 35-40г цукру
- 8-10 сухих дріжджів
- 520-540г борошна
- 10г солі
- олія для фритюру
- 10 сосисок.
Готуємо:
- У теплій воді, не вище 38 градусів, розчинити цукор та дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви переконалися, що дріжджі активні – це важливо.
- Далі додаємо просіяне борошно, сіль і замішуємо тісто. Мені знадобилося 520г борошна, щоб отримати м'яке тісто, яке ще може трохи прилипати до рук. У вас може піти більше муки – це залежить від її якості, - зазначив Ярославський.
- Залишимо тісто в теплому місті на годинку, щоб воно піднялося. Далі помнемо та сформуємо 10 шматочків по 90 грамів. Якщо робитимете пиріжки, а не класичну перепічку, беріть приблизно по 50-60г на 1шт.
- Надаємо сформованим шматочкам тіста прямокутну форму.
- Сосиски дістаньте з холодильника заздалегідь - вони мають бути кімнатної температури.
- Загортаємо сосиски в тісто, добре піднявши краї, як на вареники.
- І знову відставляємо вже сформовані перепічки-напівфабрикати в тепле місце, щоб вони підійшли приблизно в 2.5 рази.
- Тим часом підготуємо олію без запаху, довівши її до 180 градусів. Якщо ж у вас немає термометра - киньте шматочок тіста в масло і перевірте, як він смажиться.
- Обережно знімаємо сиру перепічку і кладемо в олію. Обсмажуємо приблизно по 1 хвилині з кожного боку до красивого рум'яного кольору. Виймаємо готову перепічку на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.
І ще кілька корисних порад:
- Не робіть тісто занадто рідким – таке тісто прилипає до поверхні та вбирає багато жиру під час смаження.
- Дуже густе тісто не буде пухким та соковитим.
- Обов'язково дайте тісту добре підійти перед смаженням.
- Температура на вашій кухні має бути 25 градусів і вище, не повинно бути протягів. Вам може знадобитися духовка зі склянкою окропу.
Раніше Володимир Ярославський допоміг розібратися в червоній ікрі, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріякі та суперсніданку – панкейку з яблуками.