У Львові посилили карантин, заборонивши роботу ринків та фітнес-центрів

Відповідне рішення ухвалили члени облкомісії ТЕБ та НС.

REUTERS

З півночі 31 січня у Львові почали діяти посилені карантинні обмеження, запроваджені для запобігання росту захворюваності на коронавірус у регіоні. Відповідне рішення ухвалено членами облкомісії ТЕБ та НС, повідомили у прес-службі Львівської обладміністрації.

Тепер у регіоні заборонено:

Обмеження для 1-3 пунктів не діють, якщо всі повнолітні учасники (відвідувачі, користувачі) мають негативний тест на COVID-19. Або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини однодозної або двома дозами дводозної вакцини.

Обмеження, передбачені підпунктами 4 та 5 цього пункту, не застосовуються за наявності у всіх учасників одного з наступних документів:

Раніше голова МОЗ Віктор Ляшко повідомляв, що найближчим часом Львівська область може опинитися у червоній зоні карантину. Також складна ситуація на Волині, Чернівецькій, Вінницькій та Сумській областях.

20 січня МОЗ офіційно визнало, що в Україну прийшла нова хвиля коронавірусу. Спалах захворюваності відзначається у західних регіонах країни. За прогнозами МОЗ та РНБО, у лютому захворюваність може зрости до 60 тисяч випадків на добу.