Першим питанням на наступному засіданні Ради стане зниження штрафів для ФОП

Про це повідомив "слуга народу" Олексій Устенко.

Григорій КОСТАНТИНОВ

Першим питанням наступного пленарного засідання Верховної Ради, яке відбудеться 1 лютого, стане зниження штрафів для ФОП через невстановлення РРО/ПРРО. Про це повідомив нардеп від "Слуги народу" Олексій Устенко.

– У вівторок зберемося на відкриття нової сесії Верховної Ради. Першим питанням буде голосування щодо зниження штрафів для фопів з РРО. Сподіваюся, що голосів цього закону вистачить! - написав він 30 січня у своєму Телеграм-каналі.

Зміни до законопроекту зареєстрували у парламенті 27 січня. На день раніше їх анонсував голова фінансового комітету Данило Гетьманцев. За його словами, ті ФОП, які встановлять РРО/ПРРО до 1 квітня, отримають зменшення штрафів на 2022 рік.

25 січня протестувальники ФОП спробували прорватися до Верховної Ради, і охороні парламенту довелося закрити центральні двері. Нардепи змогли залишити будинок через запасні виходи. Мітингувальники вимагають повного скасування штрафів та анонсували нову акцію на 1 лютого.

З 1 січня 2022 року набув чинності закон, згідно з яким використання касових апаратів стане обов'язковим для ФОП, які здійснюють розрахункові операції. З початку цього року фізособи-підприємці на єдиному податку зареєстрували понад 300 тисяч касових апаратів, повідомляв Гетьманцев. Він заявив про п'ятикратне підвищення кількості фіскальних чеків, що видаються щодня.

Після 1 лютого наступне пленарне засідання Верховної Ради пройде лише 15 числа.Парламент змінив графік роботи через велику кількість хворих на нардепи. Два тижні парламентарі працюватимуть поза сесійною залою.