Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати найніжнішу запіканку з родзинками. Рецепт він опублікував у інстаграмі.
Інгредієнти:
- 500 г кисломолочного сиру 9% або 15%
- 100 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 40 г манної крупи
- 275 г молока
- 150 г вершків 30%
- 2 великі яйця
- 125 г чорних родзинок
Готуємо:
- Змішуємо вінчиком в однорідну масу сир, цукор, ванільний цукор, манку, молоко, вершки та яйця. Залишаємо постояти до 1 години, щоб манка повністю "набухла".
- Ретельно збиваємо занурюваним блендером масу до глянцевого стану, як йогурт. Не хвилюйтеся, якщо маса буде рідка: як тісто на млинці або навіть оладки. Це добре. Якщо сир сухуватий, тоді додаємо ще трохи молока – 25 г.
- Родзинки перебираємо та окремо заливаємо окропом – залишаємо на 5 хвилин у гарячій воді, щоб набух.
- У збиту суміш всипаємо родзинки та перемішуємо.
- Застилаємо форму пергаментом. Запікаємо при температурі 180-200 ° C приблизно 35-45 хвилин, поки запіканка не підніметься.
- Акуратно дістаємо запіканку з духової шафи, даємо охолонути і потім виймаємо з форми.