Мавпа попа-лангур, великоголова жаба та вузлуватий тритон: в Азії виявили понад 220 нових видів флори та фауни

Вчені виявили 155 нових видів рослин, 16 видів риб, 17 амфібій, 35 рептилій та одного ссавця.

WWF

Всесвітній фонд дикої природи заявив про знахідку 224 нових видів тварин та рослин в азіатському регіоні навколо однієї з найбільших річок світу Меконг. Про це повідомляє Sky News.

Регіон Великий Меконг охоплює низку країн у південно-східній Азії, а саме Камбоджу, Лаос, М'янму, Таїланд та В'єтнам. За даними WWF, всього вчені виявили 155 нових видів рослин, 16 видів риб, 17 амфібій, 35 рептилій та одного ссавця.

Серед незвичайних знахідок - мавпа попа-лангур, яка буде внесена до списку видів, що знаходяться під загрозою зникнення. Вчені вважають, що від 200 до 250 лангурів живуть у дикій природі у чотирьох ізольованих місцях, і їм загрожують полювання, втрата довкілля, сільське господарство та видобуток деревини, зазначили у публікації.

Ще один мешканець - помаранчево-коричневий вузлуватий тритон з смугою уздовж спини - вперше був помічений на фотографії 20-річної давнини. Також у В'єтнамі та Камбоджі було виявлено великоголову жабу, а у Бірмі — безбарвну печерну рибу.

Фахівці також виявили нові рослини. Наприклад, соковитий бамбук, стебло якого може надуватись і здуватися в сухий і вологий з Лаосу, а також рослина з різким запахом із сімейства імбирних, тутове дерево з В'єтнаму та ряд бегоній з Лаосу та Бірми.

– За останні 24 роки у цьому районі було помічено понад 3000 видів. Регіон Великого Меконгу, безперечно, є світовим претендентом на відкриття нових видів. Ці види - незвичайні, прекрасні продукти мільйонів років еволюції, але вони знаходяться під серйозною загрозою, багато видів вимирають ще до того, як їх описують, - сказав Доктор Йогананд Кандасамі, регіональний керівник дикої природи WWF-Greater Mekong.