Фіналістка Нацвідбору Alina Pash звинуватила гурт Kalush у плагіаті: запозичили музику для запису колядки

Артистка натякнула, що виконавцям, які люблять брати чуже, не місце на Нацвідборі "Євробачення".

instagram.com/alinapash

Співачка Alina Pash у сторіс Інстаграму звинуватила музикантів Kalush Orchestra у копіюванні своєї музики. У зверненні виконавиця заявила, що артисти запозичили партію з контрабасом з треку Bosorkanya для своєї колядки, при цьому жодним чином її не змінивши, пише телеграм-канал "Культурна пральня".

"І навіть тональність та сама. Я не знаю, як на це реагувати повноцінно і свідомо. Мені паршиво від того, що хтось називає себе художником, артистом і хоче репрезентувати своєю музикою Україну на "Євробаченні". А насправді напередодні так нахабно пасеться на чужій галявині. А вона зрозуміла чия. І господиня не дуже буде рада бачити коней, які с*уть на її галявині і їдять її траву", - зазначила артистка.

Alina Pash та Kalush Orchestra цього року беруть участь у національному відборі на "Євробачення 2022". Фінал пройде 12 лютого у концертному залі Національного авіаційного університету, де й визначать представника України на міжнародному пісенному конкурсі. За організацію цьогорічного шоу відповідає "UA: Суспільне" разом із компанією Friends Production. Ведучою Нацвідбору на головній сцені буде Маша Єфросиніна, а у грін-румі спілкуватися з учасниками довірили Тимуру Мірошниченку.

Alina Pash 28 років, вона родом із Закарпаття. Артистка працювала на бек-вокалі у Ірини Білик та гурту "Скай", а також проходила кастинг до групи Наталії Могилевської REAL О, брала участь у шостому сезоні шоу "Х-фактор", де посіла 3-е місце. 2018-го презентувала дебютний сингл Bitanga. У 2019-му перемогла у номінації "Найкращий хіт у жанрі хіп-хоп" музичної премії YUNA, а в січні 2022-го здобула нагороду Music Moves Europe Awards.

Фіналісти Нацвідбору на "Євробачення-2022"

Alina Pash, «Тіні забутих предків»

Wellboy, "Nozzy Bossy"

Cloudless, "All be Alright"

Barleben, "Hear My Words"

Michael Soul, "Demons"

Kalush Orchestra, "Стефанія"

Our Atlantic, «Моє кохання»

ROXOLANA, "Girls"