Ліза Глинська поділилася рецептами печива: пісне, з попкорном та кокосом

Кондитер розповіла, як приготувати популярну насолоду.

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати 5 видів печива. Рецепти вона опублікувала в Інстаграмі.

Галетне печиво⁣

Інгредієнти:

Готуємо:

  1. Відправляємо в миску: яйця, цукор, молоко, олію і перемішуємо.
  2. З'єднуємо сухі інгредієнти: борошно, крохмаль та сіль. Перемішуємо.
  3. Додаємо сухі інгредієнти до яєчної маси та замішуємо тісто.
  4. Повертаємо тісто харчовою плівкою і залишаємо його "відпочивати" на 30 хвилин при кімнатній температурі.
  5. Додаємо на стіл борошно і розкочуємо тісто в пласт завтовшки 5-6 мм.
  6. Беремо фігурну форму і вирізаємо з тіста печиво, потім перекладаємо його на пергамент.
  7. Робимо проколи в тісті дерев'яною шпажкою.
  8. Відправляємо лист з печивом у розігріту до 175 градусів духовку на 175 градусів.

Кокосовий батончик⁣

Інгредієнти:

Готуємо:⁣

  1. Пробиваємо блендером банан з арахісової пастою та гарячою кокосовою олією до стану пюре. Маса має стати однорідною та гладкою. Якщо ви побачите, що жир відсікається, додайте 20 мл кокосового молока чи води.
  2. Знову пробийте, маса має стати однорідною та мати консистенцію емульсії.
  3. З'єднайте її з кокосовою стружкою, перемішайте.
  4. Сформуйте батончики розміром 8Х3 см. Це можуть бути круглі цукерки.
  5. Викладіть їх на обробну дошку з пергаментом, заберіть у холодильник на 5-6 годин. Розтопіть шоколад і заглазуйте батончики.

Печиво "Мадлен"

Інгредієнти:

Готуємо:

  1. Збиваємо міксером або віночкам розм'якшене вершкове масло з цукром протягом декількох хвилин.
  2. Додаємо у збиту помадку яйця, що посвітліла, тепле молоко і мед.
  3. Потім борошно змішуємо з розпушувачем, насінням ванілі, цедрою лимона та сіллю.
  4. За допомогою кондитерського мішка або ложки викладаємо тісто у форму "Мадлен" та випікаємо при температурі 170 градусів від 8 до 20 хвилин.

Печиво із попкорном⁣

Інгредієнти:

Готуємо:⁣

  1. З'єднуємо борошно з сіллю та розпушувачем, перемішуємо.
  2. Відправляємо в чашу комбайна розм'якшене вершкове масло, збиваємо на середніх оборотах - масло посвітлішати і збільшитися в обсязі.
  3. Додаємо цукор та перемішуємо.
  4. Додаємо яйця, попередньо прогріті в мікрохвильовій печі 10-15 хвилин. Збиваємо на середніх оборотах.
  5. Додаємо борошно з розпушувачем та сіллю, перемішуємо до однорідної консистенції.
  6. Додаємо шоколад, перемішуємо.
  7. Додаємо попкорн, перемішуємо.
  8. беремо шматочок тіста, скочуємо в кульку, розкочуємо коло, викладаємо на лист вистелений пергаментом.
  9. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Пісне яблучне печиво⁣

Інгредієнти:

Готуємо:

  1. Знімаємо шкірку з яблук та натираємо яблука на дрібній тертці.
  2. З'єднуємо терті яблука із цукром, розтопленим кокосовим маслом.
  3. Змішуємо борошно з розпушувачем та порошком кориці.
  4. З'єднуємо суху частину та яблучну масу, перемішуємо до однорідної консистенції.
  5. Викладаємо тісто між двома аркушами пергаменту і розгладжуємо тісто качалкою в пласт завтовшки 3 мм.
  6. Відправляємо пласт у пергаменті в морозильну камеру на півгодини-годину.
  7. Знімаємо пергамент із замороженого тіста та нарізаємо його на квадрати або прямокутники.
  8. Викладаємо на пергамент та випікаємо печиво у розігріту до 175 градусів духовку на 15-18 хвилин.