Кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати 5 видів печива. Рецепти вона опублікувала в Інстаграмі.
Галетне печиво
Інгредієнти:
- 100 г яйця (2 шт.)
- 30 мл молока (2 ст. л.)
- 40 г цукру (2 ст. л.)
- 30 г олії (2 ст. л.)
- 220 г борошна (11 ст. л. без гірки)
- 40 г кукурудзяного крохмалю (2 ст. л. без гірки)
- 5 г розпушувача (1 ч. л.)
- дрібка солі
Готуємо:
- Відправляємо в миску: яйця, цукор, молоко, олію і перемішуємо.
- З'єднуємо сухі інгредієнти: борошно, крохмаль та сіль. Перемішуємо.
- Додаємо сухі інгредієнти до яєчної маси та замішуємо тісто.
- Повертаємо тісто харчовою плівкою і залишаємо його "відпочивати" на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Додаємо на стіл борошно і розкочуємо тісто в пласт завтовшки 5-6 мм.
- Беремо фігурну форму і вирізаємо з тіста печиво, потім перекладаємо його на пергамент.
- Робимо проколи в тісті дерев'яною шпажкою.
- Відправляємо лист з печивом у розігріту до 175 градусів духовку на 175 градусів.
Кокосовий батончик
Інгредієнти:
- 100 гр банана
- 100 гр кокосової стружки
- 40 гр кокосової олії
- 70 гр арахісової пасти
- 20 мл кокосового молока чи води
Готуємо:
- Пробиваємо блендером банан з арахісової пастою та гарячою кокосовою олією до стану пюре. Маса має стати однорідною та гладкою. Якщо ви побачите, що жир відсікається, додайте 20 мл кокосового молока чи води.
- Знову пробийте, маса має стати однорідною та мати консистенцію емульсії.
- З'єднайте її з кокосовою стружкою, перемішайте.
- Сформуйте батончики розміром 8Х3 см. Це можуть бути круглі цукерки.
- Викладіть їх на обробну дошку з пергаментом, заберіть у холодильник на 5-6 годин. Розтопіть шоколад і заглазуйте батончики.
Печиво "Мадлен"
Інгредієнти:
- 50 гр меду
- 200 гр борошна
- 100 гр цукру
- 60 мл молока
- 3 яйця (150 г)
- 10 гр розпушувача
- 200 гр вершкового масла (помадка)
- цедра одного лимону
- стручок ванілі
Готуємо:
- Збиваємо міксером або віночкам розм'якшене вершкове масло з цукром протягом декількох хвилин.
- Додаємо у збиту помадку яйця, що посвітліла, тепле молоко і мед.
- Потім борошно змішуємо з розпушувачем, насінням ванілі, цедрою лимона та сіллю.
- За допомогою кондитерського мішка або ложки викладаємо тісто у форму "Мадлен" та випікаємо при температурі 170 градусів від 8 до 20 хвилин.
Печиво із попкорном
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла (розм'якшеного, жирність не менше 82%)
- 100 г бурякового цукру (4 ст. л. з гіркою)
- 100 г тростинного цукру (4 ст. л. з гіркою)
- 100 г яєць (2 шт.)
- 250 г борошна (1,6 склянки об'ємом 250 мл)
- 5 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
- сіль
- 100 г чорного чи молочного шоколаду
- 50 г попкорну
Готуємо:
- З'єднуємо борошно з сіллю та розпушувачем, перемішуємо.
- Відправляємо в чашу комбайна розм'якшене вершкове масло, збиваємо на середніх оборотах - масло посвітлішати і збільшитися в обсязі.
- Додаємо цукор та перемішуємо.
- Додаємо яйця, попередньо прогріті в мікрохвильовій печі 10-15 хвилин. Збиваємо на середніх оборотах.
- Додаємо борошно з розпушувачем та сіллю, перемішуємо до однорідної консистенції.
- Додаємо шоколад, перемішуємо.
- Додаємо попкорн, перемішуємо.
- беремо шматочок тіста, скочуємо в кульку, розкочуємо коло, викладаємо на лист вистелений пергаментом.
- Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Пісне яблучне печиво
Інгредієнти:
- 200 г натертих яблук (2 шт.)
- 80 г кокосової олії (4 ст. л.)
- 8 г розпушувача (1,5 ч. л.)
- 200 г борошна (1, 25 склянки об'ємом 250 мл)
- 40 г цукру (1,5 ст. л. з гіркою)
- 1-2 г порошку кориці (щіпка)
Готуємо:
- Знімаємо шкірку з яблук та натираємо яблука на дрібній тертці.
- З'єднуємо терті яблука із цукром, розтопленим кокосовим маслом.
- Змішуємо борошно з розпушувачем та порошком кориці.
- З'єднуємо суху частину та яблучну масу, перемішуємо до однорідної консистенції.
- Викладаємо тісто між двома аркушами пергаменту і розгладжуємо тісто качалкою в пласт завтовшки 3 мм.
- Відправляємо пласт у пергаменті в морозильну камеру на півгодини-годину.
- Знімаємо пергамент із замороженого тіста та нарізаємо його на квадрати або прямокутники.
- Викладаємо на пергамент та випікаємо печиво у розігріту до 175 градусів духовку на 15-18 хвилин.