Курйоз у Раді: депутати пішли на перерву достроково, бо у президії поспішає годинник

Перерва замість 30 хвилин тривала 35.

rada.gov.ua

Ранкова частина першого після канікул пленарного засідання Верховної Ради України тривала на шість хвилин менше, ніж належить за регламентом. Ні, депутати не втомилися з незвички – просто Руслан Стефанчук виявив, що у президії Ради поспішає годинник. Але це з'ясувалося вже після того, як відпустив депутатів на перерву, і "відмотати" ситуацію назад було пізно.

– Шановні колеги, без однієї хвилини дванадцять, тому оголошую перерву на 30 хвилин, – повідомив голова ВР.

За регламентом перерва має бути оголошена о 12-й, але одна хвилина ролі не грає - нічого обговорити неможливо. Проте зал у відповідь зашумів, бо насправді на годиннику в цей момент було 11:54. Спікер вибачився і пояснив своє рішення тим, що на всіх годинниках у президії парламенту вже без однієї дванадцять.

- Вибачте, я вже оголосив перерву. Прошу апарат Ради перевірити – у нас у всіх у президії на годиннику 11:59, – розвів руками Стефанчук.

Чи треба говорити, що 30-хвилинна перерва, розпочавшись об 11:54, закінчилася о 12:35?

За іронією долі саме Руслан Стефанчук є ініціатором законопроекту про відміну літнього часу в Україні, внаслідок чого в країні зникне таке поняття, як "переведення годинників". Хочеться, звичайно, щоб спікер спочатку потренувався на парламентському годиннику і налагодив точний час у Раді, а потім уже брався за всю країну та геополітичні завдання.