Канада рекомендувала громадянам їхати з України на фоні загроз від РФ

За даними канадського уряду, людям потрібно також «оцінювати необхідність їхньої присутності, якщо вони вже прибули» до нашої країни.

esgroup.uz

Рекомендацію громадянам Канади покинути Україну оприлюднено країною на тлі інформації про можливе вторгнення Росії в Україну. Людям рекомендовано залишити нашу країну та відмовитися від "необов'язкових поїздок". Відповідні рекомендації 25 січня з’явилися на урядовому сайті Канади.

Влада країни радить канадцям уникати "необов'язкових поїздок" в Україну через "поточні загрози з боку Росії та її військової присутності в країні та навколо неї". Також уряд звернувся до своїх громадян, які вже перебувають на території України.

- Якщо ви перебуваєте в Україні, вам слід оцінити, чи потрібна ваша присутність... Якщо ваша присутність не є необхідною, вам слід подумати про від'їзд, поки це ще безпечно. Вам вирішувати, що означає "несуттєва поїздка", виходячи з потреб вашої сім'ї чи бізнесу, вашого знання країни, території чи регіону чи будь-якого іншого фактора, - наголошується на сайті.

Раніше Держдеп США санкціонував добровільний від'їзд своїх співробітників та розпорядилися про від'їзд відповідних членів сім'ї з посольства у Києві. Громадяни США в Україні також повинні розглянути негайну можливість виїзду за допомогою комерційних або інших приватних транспортних засобів. Пізніше подібні рішення ухвалили Великобританія, Австралія, Німеччина та інші. У МЗС заявили, що евакуація співробітників посольств є передчасним рішенням.