СБУ накрила угруповання рекетирів, яким керує "злодій у законі" із Чечні: вимагали мільйон доларів у бізнесмена

Банда застосовувала до жертви фізичне насильство.

ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України знешкодили осередок міжнародного злочинного угруповання, яке хотіло закріпитися в Україні. Зловмисників координував так званий «злодій у законі» із Чеченської Республіки РФ, і займалися вони рекетом щодо великих бізнесменів. Про це 24 січня повідомляє прес-служба СБУ.

За попередніми даними, до угруповання входили переважно іноземці, включаючи громадян РФ, уродженців країн Близького Сходу, а також етнічні українці.

Українська спецслужба задокументувала зловмисників на вимаганні у приватного підприємця 1 мільйона доларів США. Ці кошти - нібито частина неіснуючого боргу, який рекетири вимагали віддавати їм окремими траншами. При цьому учасники угруповання застосовували до потерпілого насильство, загрожували подальшою фізичною розправою над ним та членами його сім'ї.

Співробітники СБУ затримали одного зі зловмисників на місці злочину під час підконтрольної передачі першого траншу в 70 тис. доларів США. Печерський районний суд Києва вже обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

У рамках відкритого кримінального провадження за статтею 189 Кримінального Кодексу України ("Вимагання") продовжуються слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до цієї протиправної діяльності.

Раніше повідомлялося, що під Херсоном СБУ викрила злочинну групу. Зловмисники займалися здирством і погрожували підприємцеві фізичною розправою. Їх затримали на гарячому під час отримання 1.2 млн грн від жертви.