Український кондитер та кулінарний блогер Ліза Глінська запропонувала передплатникам рецепти десертів, які можна приготувати за 15-30 хвилин, якщо гості на порозі. Підбірка страв з'явилася у її Інстаграмі.
Брауні з чорною смородиною
Розрахунок на форму 25 см х12 см
інгредієнти
- 170 гр вершкового масла (жирність 82% і вище)
- 150 гр цукру (6 ст. л. з гіркою)
- 150 гр тростинного цукру (6 ст. л. з гіркою)
- 150 гр яйця (3 шт.)
- 130 гр муки (5 ст. л. з гіркою)
- 45 гр какао-порошку (3 ст. л. з гіркою)
- сіль
- 100 гр чорної смородини (замороженої)
Готуємо
- Увімкніть духовку на 170 °С.
- Підготуйте форму: зробіть із фольги дно, форму поставте на лист.
- Збийте розм'якшене вершкове масло|мастило|, додайте|добавляйте| цукор - білий і тростинний, перемішайте. Додайте трохи теплі яйця, знову перемішайте.
- Додайте борошно, сіль, какао-порошок, просіяний через сито. Перемішайте до однорідності.
- Додати заморожені ягоди смородини, швидко перемішайте. Укладіть тісто у форму, злегка розрівняйте і випікайте в духовці, розігрітій до 170 ° С, 30-35 хвилин. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою.
- Дістаньте з форми остиглий Брауні, наріжте хлібним ножем.
Шоколадні маффіни
інгредієнти
- 250 г борошна (1,6 склянки)
- 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
- 50 г какао-порошку (3,5 ст. л.)
- 8 г розпушувача (1,5 ч. л.)
- дрібка солі
- 1/3 ч. л. соди
- 100 г яйця (2 шт.)
- 100 г вершкового масла (1/2 стандартної пачки, 82%)
- 200 г кефіру або нежирного йогурту (0,8 склянки)
- 80 г чорного шоколаду
*Об'єм склянки - 250 мл
Готуємо
- Змішайте борошно, розпушувач, соду та сіль. Перемішайте.
- Додайте какао через сито, перемішайте.
- Змішайте яйця, цукор, кефір або йогурт, розтоплене гаряче вершкове масло|мастило|, перемішайте.
- Додайте суху частину, перемішайте, щоб все борошно зволожилося.
- Додайте шматочки шоколаду, перемішайте.
- Наповніть тестом форми, заповнюючи на 2/3 висоти.
- Відправте випікатися у розігріту до 180 ° С на 18-20 хвилин.
- Перевірте готовність дерев'яною шпажкою.
- Зніміть форми з остиглих маффінів.
Маффіни з ягодами
(Розрахунок на 10 штук)
Тісто
- 100 г яйця (2 шт.)
- 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
- 100 мл рослинної олії (рафінованої) (5 ст. л.)
- 200 г борошна (8 ст. л. з гіркою)
- 6 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
- 100 мл кефіру (5,5 ст. л., 2,5% жирності, або нежирного йогурту до 4% жирності)
- 50 г чорної смородини (свіжої чи замороженої)
- 50 г малини (свіжої чи замороженої)
Приготуйте тісто для маффінів
- З'єднайте борошно з розпушувачем, перемішайте.
- З'єднайте яйця, цукор, перемішайте.
- Додайте олію та кефір. Перемішайте.
- Додайте|добавляйте| рідкі інгредієнти до сухих, перемішайте.
Крихітка
- 50 г борошна (2 ст. л. з гіркою)
- 50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
- 30 г вершкового масла
Приготуйте крихту
- З'єднайте в мисці борошно та цукор, перемішайте.
- Додайте олію, розімніть до стану крихти.
- Розкладіть тісто для маффінів за формами, заповнюючи на 2/3 висоти форми.
- Викладіть ягоди в тісто і зверху присипте крихтою.
- Відправте випікатися у розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин.
Шоколадний кекс за 3 хвилини
інгредієнти
(Розрахунок на 2 форми)
- 40 г чорного шоколаду (56%)
- 30 мл молока
- 50 г яєць
- 30 г цукру
- 5 г какао-порошку
- сіль
- 2 г розпушувача
30 г борошна
30 г вершкового масла
Готуємо
- З'єднайте шоколад, вершкове масло та молоко і розтопіть до однорідної консистенції.
- З'єднайте борошно, розпушувач та какао-порошок, просіяний через сито. Додайте сіль і перемішайте.
- Змішайте яйце з цукром, перетріть віночком.
- З'єднайте яєчну та шоколадну маси, перемішайте. Додайте|добавляйте| сухі інгредієнти, перемішайте до однорідної консистенції.
- Розлийте формами і відправте в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Потужність – 700 Ватт. Якщо немає мікрохвильової печі, кекс можна випікати в духовці при температурі 165 - 170 ° С 12 - 15 хвилин.