Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський розповів про секрети приготування рагу з індички. Замість індички може бути і курка, рагу можна використовувати і як основне блюдо, і для пасти (плюс виходить вишуканий соус) – все це просто та смачно. Про це Ярославський написав 20 січня в Інстаграм.
Інгредієнти на 3 великі або 4 нормальні порції:
- 500г стегно індички б/кості
- 2шт цибулі ріпчастої
- 2-3 зубчики часнику
- 40г рослинної олії
- 30г білого вина
- 3-5 гілочок свіжого чебрецю
- Суху пасту беремо приблизно 100-120г на особу.
Готуємо індичку
- Знімаємо шкіру і ріжу на невеликі шматочки, обсмажую дрібно-дрібно нарізану цибулю, в кінці смаження додаю часник, стежимо щоб цибуля була добре обсмажена - важливо, тому що потім вона повинна повністю розтушувати.
- Додаємо в готову цибулю індичку, обсмажуємо її, додаємо білого сухого вина, даємо йому випаруватися 1-2 хвилини і додаємо трохи води та чебрець.
- Стомлюємо все під кришкою 1.5 години на дуже повільному вогні – до неймовірної м'якості м'яса.
- Сіль та перець додаємо в середині приготування. В кінці потрібно ще скуштувати сіль і при необхідності додати до смаку.
- Рагу готове. До речі, можна брати і курку, – зауважив шеф-кухар.
Готуємо макарони із соусом
- Важливо брати саму «шорстку» (шорстку) пасту - показник якості борошна, виробу і того як буде вбиратися і триматися соус
- окремо відварюємо макарони (пасту – час варіння зазвичай написано на пачці)
- Для пасти в готове рагу з індичкою додамо 75-80г вершкового масла (на 3-4х!) акуратно розпускаємо його, додаємо трохи недоварених черепашок – або будь-яких макаронних виробів, і догасимо ще 2 хвилини в соусі до готовності.
- Вироби вбирають рідину разом із смаком, соус густіє. При необхідності додайте трохи води від варіння пасти.
- Коли досягнуто бажаного рівня альденте – перевірка пасти на зубок, вимикаємо вогонь, трьом зверху пармезан.
- Пательна або каструля вже має бути не на плиті - інакше сир пристане на дно. Добре вимішуємо соус і швидко подаємо!
- Зверху полити оливковою олією та надходити пудрою з пармезану – буде смачно! Це теж важливо, крупно натертий сир не так тане в роті та соусі.
- Тепер у вас є рагу з індички та класний соус для пасти, - підсумував Володимир Ярославський.
Раніше Володимир Ярославський допоміг розібратися в червоній ікрі, а також публікував рецепт сирних пончиків, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріяки та суперсніданку – панкейку з яблуками.