Кондитер та екс-суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ліза Глинська розповіла, як приготувати популярну насолоду - рогалики з горіховою начинкою. Рецептом вона поділилася в Інстаграмі.
- Пісочне тісто, що тане в роті, і ніжна горіхова начинка з апельсином і корицею - це дуже смачно, - написала Глинська.
Інгредієнти:
Пісочне тісто:
- 200 г вершкового масла (1 пачка)
- 100 г цукру (4 ст. л.)
- 100 г мигдального борошна (3,5 ст. л.)
- 220 г пшеничного борошна (11 ст. л. без гірки)
Горіхова начинка:
- 200 г грецького горіха (обсмаженого) (2 склянки)
- цедра одного апельсина
- 80 г меду (2,5 ст. л.)
- 3 г кориці (1 ч. л.)
Готуємо:
Пісочне тісто:
- Відправляємо в чашу міксера розм'якшене вершкове масло і збиваємо його. Маса повинна посвітлішати і збільшиться в обсязі.
- Додаємо в чашу мигдальне борошно і перемішуємо. Після того, як все борошно зволожитись - додаємо цукор і знову перемішуємо.
- Додаємо пшеничне борошно і замішуємо тісто.
- Повертаємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
Горіхова начинка:
- Обсмажуємо волоські горіхи в розігрітій до 170 градусів духовці - 12-15 хвилин.
- З'єднуємо в мірній склянці: волоські горіхи, мед, корицю та цедру одного апельсина. Пробиваємо занурювальним блендером до консистенції пасти.
Рогаліки:
- Для одного печива нам знадобиться – 10 г начинки та 25 г тіста.
- Формуємо та викладаємо на пергамент начинку для рогаликів.
- Дістаємо з холодильника тісто. Беремо шматочок тіста, розкочуємо в коло, кладемо в центр начинку, з'єднуємо два краї тіста і формуємо рогалик.
- Викладаємо рогалики, що вийшов, на деко з пергаментом і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 18-20 хвилин з конвекцією.
- Коли печиво охолоне, присипаємо його цукровою пудрою.