Блінкен запевнив, що Путін має можливість зробити кроки для деескалації

19 січня Ентоні Блінкен їде до України, щоб зустрітися із президентом Володимиром Зеленським.

POOL/REUTERS

Про можливість Росії уникнути кризи відносин із США держсекретар США заявив напередодні візиту до України. Блінкен заявив, що США не прагнуть загострення кризи відносин з Росією, пише Reuters.

- Сполучені Штати не бажають конфлікту. Ми хочемо миру, - підкреслив Блінкен, додавши, що все залежатиме від дій Росії та президента РФ Володимира Путіна, - Президент Путін має можливість зробити кроки для деескалації цієї кризи, щоб Сполучені Штати та Росія могли підтримувати відносини, які не засновані на ворожості кризу.

19 січня Ентоні Блінкен під час візиту до України зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Після цього він вирушить до Берліна, де пройде його зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок.

У Берліні Блінкен також проведе зустріч із Трансатлантичним чотирикутником, у якому беруть участь США, Великобританія, Франція та Німеччина. За даними Держдепартаменту, обговорення будуть частково зосереджені на готовності союзників накласти на Росію "величезні наслідки та серйозні економічні витрати". Після цього, у п'ятницю, заплановано зустріч Блінкена з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Женеві.