Центр комунікації: Ворожі війська готують обстріл віруючих під час хрещенських купань

У відомстві попередили українців про можливі провокації.

У свято Водохреща ворог може здійснити напад на віруючих, які планують купатися у ставці "Цегляний" у Донецьку. Про це повідомила прес-служба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

– 19 січня окупаційні війська готують обстріл вірян під час хрещення на ставці «Цегляний» у Петрівському районі Донецька.
Метою провокації може бути звинувачення українських військових у нападі, щоб створити привід для ескалації, – зазначено у заяві Центру.

За даними відомства, провокаційний обстріл можливий із ворожого опорного пункту, розташованого на шахті ім. Челюскінців менш ніж за два кілометри від ставка.

- Щоб замаскувати постріли, ворожі військові готуються включити головний вентилятор на шахті, яка вже давно не працює (але 15 січня його чомусь включали на кілька годин), - наголошується в повідомленні.

Також у Центрі комунікацій попередили про можливий вибух самої шахти, який ворожі війська можуть підлаштувати за допомогою озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. На думку фахівців, таку провокацію можна використати противником, щоб створити привід для початку активних бойових дій.