У Києві відновили роботу "замінованих" станцій метро - вибухівку не знайшли

Усі три станції метро працюють у колишньому режимі.

mirmetro.net

Невідомий повідомив про замінування станції метро "Позняки у Києві". Вхід та вихід пасажирів на час перевірки закрито. Про це повідомляє прес-служба столичного метрополітену.

- Станція метро «Позняки» закрита для входу та виходу пасажирів. Надійшов анонімний дзвінок про мінування, - зазначено у повідомленні.

Пізніше в метрополітені додали, що надійшло повідомлення про мінування станції метро «Дарниця». Наразі там також ведеться перевірка, вхід та вихід для пасажирів закрито. Буквально через стало відомо про закриття ще однієї станції метро - "Театральна". Також для пасажирів закрили пересадний вузол. Там теж шукають "вибухову", про яку повідомив анонім.

Як зазначили у Київському метрополітені, під час перевірки трьох станцій правоохоронці ніде не виявили вибухових пристроїв. Роботу метрополітену відновлено у звичайному режимі.

Останнім часом це не перший подібний випадок. 12 січня поліція шукала "вибухову" на чотирьох станціях метро, кількох аеропортів та близько десятка торгових центрів. На щастя, всі загрози виявилися помилковими.

У СБУ заявили, що масові "мінування" у Києві є поширеним інструментом в умовах гібридної агресії Росії проти України. За даними відомства, зловмисники діють з метою створити напругу та панічні настрої у суспільстві. Силовики закликали українців зберігати спокій, оскільки поліція оперативно реагує на кожне повідомлення.