Дружина французького президента Бріжит Макрон запевнила, що вона не трансгендер

Зловмисники, які поширили помилкові чутки про її трансгендерність, змінили дані в генеалогічному дереві в інтернеті.

Фредерік Флорін/Пул через REUTERS

Дружина французького президента Бріжит Макрон запевнила, що вона не трансгендер, а вся інформація, яка про це поширюється, – фейк. Перша леді Франції заявила, що зловмисники, які розповсюдили хибні чутки про її трансгендерність, змінили дані у її генеалогічному дереві в інтернеті. Про це Макрон сказала в ефірі радіостанції RTL France, передає ТАРС.

- Спочатку я спостерігала за цим здалеку, чула, що кажуть, перш ніж зрозуміла, що вони змінили моє генеалогічне дерево... І я раптом виявилася моїм братом. І тут йдеться про генеалогію моїх батьків, і це неприпустимо, — сказала Макрон у відповідь на прохання прокоментувати чутки, що вона чоловік.

За її словами, зловмисники працювали над зміною генеалогічних даних першої леді на відповідних сайтах, стверджуючи, що Бріжит Макрон — це її брат.

- Якщо я нічого не зроблю, у той час як я вже чотири роки веду боротьбу з цькуванням, то мій голос так і не буде почутий. І мені скажуть — ви нічого не робите... Мені знадобилося 5 з половиною дня із адвокатом, щоб видалити цю інформацію, — розповіла дружина французького президента.

У грудні дружина президента Франції заявила, що збирається подати скаргу на розповсюджувачів чуток про те, що вона змінила стать і раніше була чоловіком. Така інформація більше тижня активно поширюється у мережі.