Росія продовжує грати м'язами: оголошено раптову перевірку боєздатності армії

Після невдалих переговорів із НАТО російські військові активізувалися.

facebook.com \milit.rf

Росія розпочала раптову перевірку боєздатності військ Східного військового округу. Особливу увагу в рамках перевірки бойової готовності у ВПО буде приділено можливості перевезення військ у встановлений термін. Про це 14 січня повідомляє ТАСС.

У Міноборони РФ заявили, що особливу увагу приділять можливостям транспортної інфраструктури з перевезення військових. Війська Східного військового округу проведуть бойові стрілянини на віддалених полігонах під час перевірки боєготовності.

Східний військовий округ - один з чотирьох військово-адміністративних одиниць Збройних Сил Російської Федерації на Далекому Сході Росії. Штаб знаходиться у Хабаровську.

У Росії 13 січня визнали невдалими переговори з НАТО та США щодо гарантій безпеки та зробили низку войовничих заяв (агресивна риторика на період переговорів затихла в РФ). Так, прозвучали заяви про можливий "катастрофічний сценарій" навколо України та про плани розміщення російських військ та ракет на Кубі та у Венесуелі.

Під час переговорів РФ відмовила США щодо вимог відвести війська від кордонів України, а у МЗС РФ підтвердили, що військові фахівці постійно пропонують Путіну варіанти військових сценаріїв на випадок "погіршення ситуації" навколо України. Крім того, розпочалися чергові російські військові навчання біля північних кордонів України.