Страви на кожен день: рецепти від провідних шефів

Готуємо, як майстри кулінарного мистецтва

Зображення з сайту lifehacker.ru

Гарбузові оладки від Ектора Хіменес-Браво

Інгредієнти:

Готуємо:

1. Почищений гарбуз натерти на великій тертці. Додати яйця, борошно, цукор та замісити тісто. Сформувати оладки.
2. Підсмажити на розігрітій сковороді на олії з обох боків.
3. При подачі полити наршарабом, додати насіння гранату, волоських горіхів.

Для соусу: гранатовий сік - 1 л; спеції за смаком. Гранатовий сік залиште на слабкому вогні приблизно на годину, періодично перемішуючи, щоб уникнути підгоряння. Коли наршараб придбає консистенцію рідкої сметани, покласти прянощі і залишити ще на пару хвилин.

Кіш від Лізи Глінської

Тісто Брізе:

Начинка:

Готуємо:

1. У борошно додаємо холодні кубики вершкового масла. Кінчиками пальців розтираємо олію до стану крихти. Потім змішуємо з яйцем, холодним молоком, сіллю та цукром.
2. Замішуємо тісто і розкочуємо його між аркушами пергаменту. Забираємо на 30 хвилин у холодильник.
3. Готуємо начинку. Тушку горбуші очищаємо від шкіри та кісток, нарізаємо кубиками.
4. На сковороду наливаємо олію, потім кладемо вершкове масло. Розігріваємо та додаємо шпинат. Знімаємо сковороду з плити та додаємо до шпинату рибу.
5. Додаємо туди ж яйце, вершки, натертий сир, сіль.
6. Дістаємо тісто і укладаємо його у форму. Зверху робимо проколи виделкою, щоб тісто не роздувалося. Відправляємо в духов­ку на 15 хвилин при 170°.
7. Заливаємо у форму з тістом начинку. Ставимо запікати 15-20 хвилин при 170°.

Піца-гармошка від Андрія Величка

Інгредієнти:

Готуємо:

1. Замісити з яєць, солі, алкоголю та борошна не надто круте тісто. Розкачати його в лист якомога тонше. Змастити розкатаний пласт роз­топленим вершковим маслом і загорнути по ширині на 10-11 см - так, щоб змащена поверхня залишалася всередині.
2. Розрізати складений лист навпіл по довжині, а потім по діагоналі на рівній відстані, щоб вийшло кілька прямокутників. Зліпити їх разом пальцями по нерозрізаному боці.
3. Обсмажити на сковороді у великій кількості жиру та перед подачею присипати цукровою пудрою. Зазначених доз вистачить на 4 порції.

Салат з язиком від Володимира Ярославського

Інгредієнти:

Готуємо:

1. Попередньо відварений холодний язик нарізаємо соломкою. Повинні вийти брусочки 2-3 мм товщиною та довжиною 5 см. Так само нарізаємо огірки.
2. Заморожений зелений горошок кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо з моменту закипання 5-6 хвилин, відкидаємо на сито, даємо охолонути.
3. Яйця варимо в круту, охолоджуємо, виймаємо жовтки і розтираємо їх вилкою з гірчицею та сіллю, чорний перець додаємо за бажанням.
4. Білки також нарізаємо соломкою. Зелень подрібнюємо.
5. Всі інгредієнти змішуємо - і салат готовий.

Як варити язик:

«Мітболи по-оболонськи» від Миколи Тищенка

Депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко, який раніше стверджував, що котлету по-київськи стильно, модно та молодіжно назвати мітболом, перейшов від слів до справи.

«Любі друзі! Спостерігаючи резонанс, пов’язаний із темою «мітболів», я за допомогою найкращих кухарів Києва розробив новий рецепт народного мітболу», - повідомив Тищенко.

Інгредієнти:

Для соусу:

Готуємо:

1. Свинину та телятину пропускаємо через м’ясорубку, додаємо сіль, перець, рубану петрушку, яйце. З отриманого фаршу формуємо мітболи - круг­ляші розміром трохи більші за перепелине яйце.
2. Паніруємо в суміші з натертого сухого сиру (типу пармезан) і сухарів. Трохи оливкової олії - і відправляємо у духовку на 10 хв. при 180 градусах.
3. Поки мітболи запікаються, готуємо соус: цибулю ріпчасту, часник нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо на оливковій олії, додаємо червоне вино і випарюємо, додаємо томати без шкірки, нарізані кубиками, трохи курячого бульйону і томати, консервовані у власному соку. Солимо, перчимо, додаємо трохи цукру, потім тушкуємо 5 хвилин, знімаємо з плити і додаємо рубаний базилік або італійські трави, а краще те й інше. Консистенцію соусу обирайте за бажанням.
4. Мітболи перекладаємо у глибокий посуд для запікання, поливаємо соусом і залишаємо в духовці на 20-30 хв. при температурі 160 градусів.
5. Викладаємо на тарілку, прикрашаємо свіжим базиліком, посипаємо сиром.