На Україну чекає найхолодніша ніч у році - мінус 24 градуси

Штормове попередження 13 січня

Григорій КОНСТАНТІНОВ.

Погода в Україні після перших теплих днів січня вирішила загартувати українців. Ніч з 12 на 13 січня буде найхолоднішою на рік. Подекуди стовпчики термометрів опустяться до -24. Про це повідомляє 12 січня у прогнозі погоди на своїй сторінці у фейсбуці синоптик Наталка Діденко.

За її словами, вночі на більшості території України очікується від -11 до -19, на півночі та північному сході місцями від -18 до -24. При цьому вже вдень 13 січня у більшості областей прогнозується від -4 до -9, а на заході країни взагалі до +2.

Діденко зазначила, що 12 січня сніг очікується у Карпатах, місцями на півночі та у центральній частині країни. У Києві завтра вночі від -15 до -19, вдень від -2 до -4 та сильний вітер. Водночас, в західних областях України оголошено штормове попередження жовтого рівня небезпеки: очікується сильний вітер, який зробить погоду ще більш некомфортною.

Потепління охопить усю Україну вже 14 січня. У п'ятницю очікується підвищення температури. Вночі без істотних опадів, а вдень в Україні, крім південної частини та Закарпаття, невеликий мокрий сніг, на заході з дощем; температура на сході країни вночі 8-13 градусів морозу, вдень 0-5 градусів морозу; на решті території вночі 3-8 градусів морозу, вдень близько 0. У західних областях, крім Карпат та Закарпаття, вночі 0-5 градусів морозу, вдень 0-5 градусів тепла. На дорогах, окрім південної частини, ожеледиця.

14 січня у Києві буде хмарно, вночі без істотних опадів, удень невеликий мокрий сніг; температура вночі 3-8 градусів морозу, вдень близько 0. На дорогах ожеледиця.

У суботу, 15 грудня, в Україні вночі помірний, вдень невеликий сніг; температура вночі 0-6 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла, у південній частині вночі близько 0, вдень 0-6 градусів тепла.

16 січня у більшості областей місцями невеликий сніг, вдень на Правобережжі без опадів; температура вночі 3-9 градусів морозу, у західних областях та на півдні країни 0-5 градусів морозу; вдень від 3 градусів морозу до 3 тепла.

У столиці 15 січня вночі помірний, вдень невеликий сніг; 16 січня вночі місцями невеликий сніг, вдень без опадів. Температура вночі 15 січня 0-5 градусів морозу, 16 січня 3-8 градусів морозу; вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Раніше повідомлялося, якою в Україні буде погода в січні 2022 року та про температурні рекорди у Києві.