Ліза Глинська поділилася рецептом найсмачнішого Морквяного торта з бананом та карамеллю

Кондитерка розповіла, як правильно приготувати популярний десерт.

instagram.com/lizaglinskaya

Кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати один із популярних десертів - Морквяний торт. Рецепт вона опублікувала в Інстаграмі.

Інгредієнти:

Морквяний бісквіт:

Сирний крем з апельсином:

Солона карамель:

Готуємо:

Морквяний бісквіт:

  1. Змішуємо в мисці натерту моркву, олію, апельсиновий фреш, цедру.
  2. Додаємо до них: борошно, порошок кориці, розпушувач, цукор та обсмажені подрібнені волоські горіхи.
  3. Перемішуємо. Кладемо тісто у форму. Дно можна застелити фольгою. Випікаємо в розігрітій до 170°С духовці (з конвекцією) - 50 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо. Повертаємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на ніч. ⁣

⁣Творожний крем з апельсином:⁣

  1. Змішуємо в мірній склянці сирну масу, згущене молоко та вершки. Пробиваємо занурювальним блендером, до максимально однорідної консистенції. ⁣
  2. Додаємо збите вершкове масло|мастило|, перемішуємо. Перекладаємо крем у кондитерський мішок. ⁣

⁣Солена карамель:⁣

  1. Засипаємо цукор із сотейник, нагріваємо до стану темної карамелі, додаємо гарячі вершки, вершкове масло та сіль. Перемішуємо.
  2. Пробиваємо занурювальним блендером. Забираємо карамель у холодильник на кілька годин. Перекладаємо у кондитерський мішок. ⁣

Збираємо торт:

  1. ⁣Розрізаємо бісквіт на дві рівні частини, на одну кладемо крем, солону карамель та шматочки банана, накриваємо зверху другою половиною бісквіту. ⁣
  2. На неї викладаємо крем, карамель та банан. Забираємо торт у холодильник на кілька годин. ⁣
  3. Декоруємо морквяний торт шматочками банана, карамеллю, волоським горіхом та чорним шоколадом.