Кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати один із популярних десертів - Морквяний торт. Рецепт вона опублікувала в Інстаграмі.
Інгредієнти:
Морквяний бісквіт:
- форма діаметром 18 см
- 130 г борошна
- 140 г цукру
- 1/2 ч. л. порошку кориці
- 10 г розпушувача
- 60 мл апельсинового фрешу
- цедра одного апельсина
- 80 мл рослинної олії (рафінованої)
- 250 г моркви (натертої на дрібній тертці)
- 150 г обсмаженого грецького горіха
Сирний крем з апельсином:
- 220 г сирної маси (жирність 9%)
- 80 г молока, що згущує|згущає|
- 80 мл вершків (жирність 30-35%)
- 150 г вершкового масла (кімнатної температури)
Солона карамель:
- 100 г цукру
- 30 г вершкового масла
- 120 мл вершків (жирність 30-35%)
- сіль
Готуємо:
Морквяний бісквіт:
- Змішуємо в мисці натерту моркву, олію, апельсиновий фреш, цедру.
- Додаємо до них: борошно, порошок кориці, розпушувач, цукор та обсмажені подрібнені волоські горіхи.
- Перемішуємо. Кладемо тісто у форму. Дно можна застелити фольгою. Випікаємо в розігрітій до 170°С духовці (з конвекцією) - 50 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо. Повертаємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на ніч.
Творожний крем з апельсином:
- Змішуємо в мірній склянці сирну масу, згущене молоко та вершки. Пробиваємо занурювальним блендером, до максимально однорідної консистенції.
- Додаємо збите вершкове масло|мастило|, перемішуємо. Перекладаємо крем у кондитерський мішок.
Солена карамель:
- Засипаємо цукор із сотейник, нагріваємо до стану темної карамелі, додаємо гарячі вершки, вершкове масло та сіль. Перемішуємо.
- Пробиваємо занурювальним блендером. Забираємо карамель у холодильник на кілька годин. Перекладаємо у кондитерський мішок.
Збираємо торт:
- Розрізаємо бісквіт на дві рівні частини, на одну кладемо крем, солону карамель та шматочки банана, накриваємо зверху другою половиною бісквіту.
- На неї викладаємо крем, карамель та банан. Забираємо торт у холодильник на кілька годин.
- Декоруємо морквяний торт шматочками банана, карамеллю, волоським горіхом та чорним шоколадом.