Український кондитер Ліза Глинська показала, як приготувати один із її улюблених салатів – з кальмаром. Рецепт з'явився 11 січня у її інстаграмі.
Інгредієнти:
- 300 г кальмара (2 тушки)
- 1 авокадо
- 10 шт. перепелиних яєць
- 2 огірки
- кінза.
Для заправки:
- 10 г соусу "солодкий Чилі" (1 ст. л.)
- 20 мл соєвого соусу (1,5 ст. л.)
- 20 мл кунжутної або оливкової олії (1,5 ст. л.)
- сіль за смаком.
Для декору: кунжут (смажений).
Готуємо:
- Розріжте тушку кальмара, за потреби очистіть усередині від плівки і наріжте на прямокутники. Після цього гострим ножем зробіть надрізи - 1-2 мм.
- Відправте кальмар у киплячу підсолену воду і дістаньте, як тільки вода в сотейнику знову закипить. Дуже важливо не переварити!
- Приготуйте заправку. З'єднайте в мисці кунжутну олію, соєвий соус, соус "солодкий Чилі" та сіль, перемішайте.
- Відваріть та очистіть перепелині яйця.
- Наріжте огірки, авокадо та яйця.
- Додайте до заправки кальмара, перемішайте, щоб усі шматочки вкрилися заправкою. Потім, додайте до кальмара огірки, авокадо, яйця та кінзу.
- Посипте салат обсмаженим кунжутом. Готово! Смачного!
Раніше Ліза Глінська поділилася рецептом рульки у пиві. А Володимир Ярославський допоміг розібратися у червоній ікрі. У свою чергу Ектор Хіменес-Браво дав рецепт свинячих ребер барбекю.