Посол Мельник зажадав від німців постачання зброї: Німеччина несе таку саму відповідальність за Україну, як і за Ізраїль.

Дипломат закликав уряд Німеччини старанно працювати над тим, щоб Україна якнайшвидше вступила до НАТО та ЄС.

mfa.gov.ua

Україна вимагає від нового уряду Німеччини відкинути "морально помилкову політику блокування" та негайно надати Києву оборонне озброєння для захисту від Росії, заявив посол України у Німеччині Андрій Мельник. Про це дипломат 10 січня написав у твіттері, цитуючи своє ж інтерв'ю газеті Berliner Morgenpost.

- Україна вимагає від нового уряду Німеччини відкинути морально помилкову політику блокування та негайно надати Києву оборонну зброю для захисту від Російської Федерації. Берлін несе таку ж історичну відповідальність перед Україною, як перед Ізраїлем, - висловився посол України.

Крім того, дипломат закликав уряд Німеччини старанно працювати над тим, щоб Україна якнайшвидше вступила до НАТО та ЄС.

-  Бо тільки в тому випадку, якщо Україна стане невід'ємною частиною Північноатлантичного пакту, Путін назавжди позбудеться спокуси напасти на нас, - сказав Мельник.

Сьогодні небезпека російського вторгнення в Україну залишається високою. Дипломат додав, наївно вважати, що «майбутні переговори між нашими західними союзниками з Росією призведуть до прориву».

– Усі сигнальні вогні блимають яскраво-червоним, – констатував посол.

У червні 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що Київ хотів би отримати оборонні види озброєнь від Німеччини. За його словами, Україна зацікавлена у патрульних катерах, гвинтівках, засобах радіозв'язку та БТР. У відповідь ексміністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас сказав, що конфлікт на сході України «може бути вирішений лише політичними засобами» та «постачання зброї не допоможе». А офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт заявляв, що ФРН дотримується принципу заборони постачання озброєння в регіони, де йде війна.

За інформацією Bild, постачання зброї в Україну через НАТО блокувала колишня канцлерка Ангела Меркель. Олаф Шольц, ще кандидатом на посаду канцлера, також висловлювався проти поставок в Україну.