На Закарпатті жінка, намагаючись приховати пологи дочки, сказала поліції, що знайшла немовля на смітнику.

У ході розмови з правоохоронцями 37-річна новоспечена бабуся зізналася, що збрехала і що мала – її рідна онука.

кадр з youtu.be/fdudsSKMbaY?list=PL1neMztLSbMOvG8aQhgmeui9BxwoAOhWg

Все почалося з того, що диспетчерам швидкої допомоги зателефонувала мешканка одного із сіл на Закарпатті та повідомила, що вона знайшла новонароджену дитину на смітнику. На місце прибули медики та поліція. Вони помітили, що дитина доглянута і повністю одягнена в нові речі, а жінка нервує, повідомила ТСН.

37-річна жінка, яка викликала медиків, спочатку запевняла, що знайшла дитину в картонній коробці неподалік власного будинку та принесла додому. Проте її слова не переконали фельдшера – Яну Бровдій, яка прибула на виклик.

- Ми прийшли до них на виклик, дитина вже була одягнена... повзунки, памперс, все було на ній... Кажу, я чула, що ваша дочка була вагітна. Жінка, мама, каже, це не так. Потім прийшла поліція, почали питати, але вона нічого… мовчала, – розповіла Бровдій.

Через дві години розпитувань жінка все ж зізналася, що історію зі смітником вигадала, а насправді вона бабуся новонародженої дитини, але вагітність 16-річної доньки вважала ганьбою. Сусіди ж, попри всі старання новоспеченої бабусі, все знали.

На даний момент 16-річна породілля знаходиться разом з дитиною у пологовому будинку Іршавської лікарні та почувається добре. До них навідується й 22-річний батько немовляти. Але зустрітися з молодою мамою особисто журналістам не дозволили – бабуся категорично проти.

- На обліку ця породілля не перебувала, нічого про неї невідомо було, що вона вагітна. Мати це приховувала. Народила вона вдома дитину живу, доношену вагою 2 кг 550 грам, - прокоментував акушер-гінеколог Антон Горзов.

Своє немовля молода мати назвала Машенькою. Чи буде дитина з нею, чи потрапить до будинку малюка, вирішуватиме служба у справах дітей. У поліції відкрили кримінальне провадження. Йдеться про зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку. Молодому батькові загрожує до 5 років ув'язнення.

Лікарям Херсонської області довелося прийняти пологи в машині швидкої допомоги посеред степу: медики не встигли довезти породіллю до пологового будинку.