«Золотий глобус 2022» пройшов без зірок та ТВ-трансляції, найбільше нагород у "Спадкоємців" та "Влади пса"

79-та церемонія вручення премії пройшла у закритому режимі і не транслювалася по ТБ та онлайн.

REUTERS/Mario Anzuoni

У Лос-Анджелесі пройшла в закритому режимі 79-а церемонія вручення премії « Золотий глобус ». На заході були присутні лише деякі члени Голлівудської асоціації іноземної преси (HFPA). Її не транслювали по телебаченню та не було жодної червоної доріжки. Список переможців оприлюднили на сайті премії.

Цього року лідерами за кількістю номінацій стали фільм «Влада пса» Джейн Кемпіон (сім категорій) та серіал «Спадкоємці» (п'ять категорій). Вони забрали призи у головних номінаціях. Також уперше в історії «Золотого глобуса» нагороду отримала трансгендерна актриса — ЕмДжей Родрігес за роль у серіалі «Поза».

Усі основні нагороди премії:

"Золотий глобус" - американська премія, що присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за роботи в кінофільмах та телевізійних картинах. Премія вручається щороку у січні за результатами голосування приблизно 90 міжнародних журналістів, які мешкають у Голлівуді. У кіноіндустрії вважається другою за престижем премією після Оскара.

Мікаела Антонія Джае «Емджей» Родріґес - американська актриса та співачка. Їй 31 рік. Почала процес трансгендерного переходу на 21 рік. Мала гостьові ролі в серіалах «Сестра Джекі», «Щоденники Керрі» та «Люк Кейдж», перш ніж отримала першу велику роль у фільмі «Суботня церква», який став її кінодебютом, а також приніс їй номінацію на нагороду кінофестивалю «Трайбека» за кращу жіночу роль.