У Євросолідарності заявили, що суд заарештував рахунки каналів П'ятий та Прямий разом із майном Порошенка

Експрезидент передав права на телеканали холдингу "Вільні медіа", формально вони йому не належать.

eurosolidarity.org

Печерський районний суд Києва рішенням про арешт майна колишнього президента України Петра Порошенка також наклав арешт на активи двох телеканалів. Йдеться про "Прямий" і "5 канал".
Про це повідомляється у заяві партії " Європейська солідарність ", яку очолює п'ятий президент України.

- Окрім майна Порошенка суддя Бортницька-Татарова заарештувала активи "Прямого" та "5 каналу"... Примітно, що з листопада минулого року всім добре відомо: канали не належать Порошенку, - йдеться у заяві.

Як сказано у заяві політичної сили, «це чітко показує, що насамперед режим Зеленського прагне покласти край свободі слова, унеможливити будь-яку критику влади в інформаційному просторі». У ЄС зазначають, що "П'ятий" та "Прямий" - це не останні телеканали, які намагається закрити Зеленський.

"Євросолідарність" також зазначила, що арешт майна Порошенка є незаконним і неправосудним, а суддя Бортницька, яка ухвалила рішення, виносила його в ситуації конфлікту інтересів, оскільки заступник голови Офісу президента Олег Татаров раніше був її науковим керівником при захисті дисертації.

З 2021 року цими телеканалами володіє холдинг "Вільні медіа", до цього власником офіційно вважався п'ятий президент України. Холдинг створено медійниками, журналістами та депутатами, близькими до Порошенка.

6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно Порошенка. Зокрема, йдеться про:

Адвокати політика заявили, що рішення суду - повністю беззаконне і ґрунтується на підроблених документах. Захист Порошенка має намір подати апеляцію та звернутися до Європейського суду з прав людини.