Що готують зірки на Різдво: Полякова кутю, а Dzidzio – пончики

Знаменитості показали свої святкові столи.

instagram.com/dzidzio

7 січня в Україні відзначають одне з найбільших християнських свят – Різдво. Традиційно цей день проводять у родинному колі. Ще з вечора сідають за святковий стіл, одна з основних традиційних страв – кутя. Зірки шоу-бізнесу не стали винятком та розповіли у соцмережах про сімейні традиції, а також поділилися святковими рецептами.

Оля Полякова

Артистка приготувала святкову кутю з маком та горіхами. Співачка розповіла, що у кожному регіоні України - свій рецепт: під Києвом кутю роблять "твердішою", а в її рідній Вінниці - "рідку".

Олександра Кучеренко

Дружина телеведучого Дмитра Комарова вважає Різдво одним із найбільших сімейних свят. Олександра розповіла, що кожного року вони з мамою готують святковий пиріг.

- Це пісний пиріг із неймовірно яскравим смаком. Тому що окрім найпростіших інгредієнтів, які є на кожній кухні, додаємо горіхи, цукати, корицю, ваніль, родзинки, сік та цедру апельсина та лимона… Ох, якими ароматами наповнюється весь будинок під час приготування – саме так пахне справжнє щастя! Рецепт пирога дуже простий і для нас із мамою залишається незмінним, хіба що щороку ми по-новому прикрашаємо наш віночок, адже на Різдво все має сакральний сенс. Цього разу використовували класичні новорічні кольори: зелені гілочки розмарину уособлюють життя та розвиток, червоні ягоди калини та журавлини символізують любов, а біла помадка із цукрової пудри та лимону – чистоту та добро. Все це ми кличемо у новий рік для нашої родини, – написала Кучеренко в інстаграмі.

Лілія Ребрик

Актриса та телеведуча на Різдво готує усі 12 страв. В інстаграмі Ребрик опублікувала фото святкового столу, на якому можна було помітити вареники, рибу, оселедець під шубою та кутю з родзинками.

Регіна Тодоренко

Кутю приготувала і телеведуча Регіна Тодоренко. В інстаграмі знаменитість показала, що додає у святкову страву сухофрукти, горіхи та мед.

Володимир Ярославський

Суддя кулінарного проекту "МастерШеф" розповів, що у його сім'ї кутю на Святий вечір готували заздалегідь та ставили у кутку.

- Кутник, найпочесніше місце в будинку. Традицій багато, всі вони різні. У нашій родині кутю хрещеник ніс своєму хресному зранку 7 січня, - написав шеф-кухар.

Рецепт куті від Володимира Ярославського:

  1. Пшеницю треба добре промити водою, а потім зварити на повільному вогні, у великій кількості підсоленої води, приблизно 45 хвилин. Відкинути готову пшеницю на сито.
  2. Разом з пшеницею ставлю на маленький вогонь промитий мак, і томлю приблизно 30 хвилин - поки зерна не показуватимуть білий корінець. Далі ставлю остигати і потім перетираю у ступці прямо в пасту. Раніше бабусі робили це у глиняній макітрі дерев'яною ступкою, з невеликою кількістю рідини, доки не з'явиться макове молочко. Якщо немає ступки або хочете не витрачати багато часу на це, скористайтеся блендером.
  3. Лохину і журавлину заливаю окропом на хвилину і потім відкидаю на сито.
  4. Горіхи для кращого смаку підсмажую до рум'яності у духовці.
    У великій мисці змішую відварену пшеницю, горіхи, пасту з маку, ошпарену лохину і журавлину, додаю мед на свій смак і узвар, щоб суміш була соковита і ароматна.

DZIDZIO

В інстаграмі співак показав, як смажить пончики з маком та родзинками. Артист заздалегідь заготовив тісто, наліпив пончики і посмажив їх у глибокій сковороді з великою кількістю олії. Також у "сторіс" Dzidzio поділився фото приготованих вареників, риби та грибів.

Анастасія Приходько

Свята співачка проводить із сім'єю. За словами Анастасії, для столу вони приготували салати, холодець та напекли пирогів.