Український кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати святкову кутю. Рецепт вона опублікувала в Інстаграмі.
- Друзі, у нас зовсім скоро Різдво. І настав час готувати Кутью (Кутю). Тому цей рецепт вам знадобиться, - написала Глинська.
Інгредієнти:
- 200 г пшениці
- 600 мл води
- 30 г маку
- 50 г обсмажених волоських горіхів
- сухофрукти
- мед
- сіль
- узвар із сухофруктів (груші, чорнослив, в'ялена вишня)
Готуємо:
- Промиваємо крупу
- Заливаємо водою у пропорції 1:3 і залишаємо мінімум на 5 годин.
- Додаємо сіль та варимо на середньому вогні до готовності. Періодично помішуємо.
- Додаємо мак, перемішуємо. Накриваємо кришкою, залишаємо на 15-20 хвилин.
- Узвар: Заливаємо сухофрукти водою та варимо. Заправляємо кутю узваром, медом, подрібненими горіхами, а також за бажанням сухофруктами.