Свята політиків: Зеленський - у Буковелі, Тищенко – в ОАЕ, а Федоров – у США

Українські сильні світу цього показали, як зустріли Новий рік.

facebook.com/zelenskiy95

Доки українці доїдають залишки олів'є та придивляються до смачних рецептів куті, «КП" в Україні» з'ясувала, чим політики займалися у новорічні свята.

Зеленський «качався», а Корнієнко показав доньок

Президент Володимир Зеленський взяв коротку відпустку і вирушив до Буковеля.

«Яка прекрасна наша Україна! Вкотре в цьому переконався, мандруючи з Києва до Буковеля для короткого зимового відпочинку. Безкраї степи, пагорби в тумані, дим із димових труб придорожніх будинків... Ось на горизонті видніються рідні Карпати.

Як приємно подорожувати Україною, в якій сьогодні багато рівних, сучасних, освітлених доріг», - написав президент у Фейсбуці.

А напередодні перед поїздкою він опублікував в інстаграмі фотографію з домашнього тренажерного залу.

«Гантелі стоять, Петя спить, Нора позіхає. Так виглядає перше тренування після Нового року. Всім бадьорого ранку!" - написав Зеленський у коментарі до фото.

Нічого не скажемо про Нору, але коли вже заговорили про Петю...

П'ятий президент України Петро Порошенко зустрічав Новий рік за кордоном. Нібито в Італії. Україну Петро Олексійович покинув ще наприкінці грудня, саме перед спробою вручити йому підозру в держзраді.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у соціальних мережах не афішував, де зустрічав Новий рік. Він лише опублікував офіційне привітання із Новим роком. А ось керівництво Верховної Ради "засвітилося". Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук відвідав новорічне містечко на Контрактовій площі.

Його перший заступник Олександр Корнієнко порадував ексклюзивним сімейним архівом.

«Найдивовижніше минулого року, звичайно, залишилося поза кадрами офіційної (і не дуже) хроніки. Це найщасливіші години разом із сім'єю: вдома, у подорожах, з рідними та близькими», - написав у Фейсбуці Олександр Корнієнко.

Віце-спікер Олена Кондратюк відзначала Новий рік вдома у родинному колі, а потім у неї були «дні театрів».

За таким самим сценарієм зустрів і розпочав 2022 рік народний депутат Жан Беленюк: спочатку був удома за святковим столом і розмірковував, як важливо мріяти та реалізовувати свої мрії, а потім сходив на балет «Лускунчик». Усім рекомендує!

Ткаченко та Гутцайт – удома, а Федоров – у США

У сімейному колі провів свята міністр культури Олександр Ткаченко.

Вдома зустрічав 2022-й та міністр спорту Вадим Гутцайт.

«Коли у плани зустрічі Нового року великою компанією друзів, з яскравою програмою та у сукнях із пір'ям і блискітками втручається застуда, то це не привід відмовлятися від сукні, маски та гарного настрою! Зустріч Нового року вдома з найближчими, рідними та найулюбленішими», - написала на своїй сторінці у Фейсбуці дружина міністра Оксана Гутцайт.

Віце-прем'єр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров із сім'єю вирушили до США.

«Ніде не можу пройти повз шахи. Але тепер додався ще один маленький глядач. Сподіваюся, вона теж полюбить шахи, як і я. Цього разу суперник виявився сильнішим. Я багато атакував його і розкривав позицію, а він захищався і зловив мене на помилці. Все як у житті. Шахи взагалі дуже схожі на життя», - розмістив в інстаграмі фотографію з донькою та вуличними шахістами Федоров, а геотегом вказав Браянт парк (Нью-Йорк).

А ось віце-прем'єр - міністр у справах реінтеграції Ірина Верещук вирішила не афішувати, де і з ким зустрічала Новий рік, але розповіла, чим займалася 3 січня. Вона була на тренуванні з боксу.

«Повертаємось у робочий режим», - підписала «спортивне» фото Верещук, яке розмістила у Фейсбуці.

Шкрум - за Полярним колом, а Тищенко – в ОАЕ

Відпусткою, проведеною за Полярним колом, похвалилася народний депутат Олена Шкрум. На лижах вона каталася зі своїм чоловіком - парламентарем Дмитром Наталухою - та друзями.

Її колега Микола Тищенко надав перевагу сонечку. Він вирушив до ОАЕ.

«Приїхав до кума на Новий рік. Ціную нашу дружбу і хочу побажати всім таких же надійних друзів. Пам'ятайте, ми повинні триматися разом і допомагати один одному не лише усмішкою та добрим словом, але й реальними справами. Забудьте старі образи, але не забувайте старих друзів. Крокуємо життям у наступний рік!» – написав Микола Тищенко у Фейсбуці.

Зірковим кумом виявився футболіст, екс-тренер "Динамо" Сергій Ребров. Він у перші дні 2022 року відпочивав в одному з лакшері-готелів ОАЕ.

Янченко освоювала бункер, Лозинський складав "Лего"

На лижах, але в українських Карпатах була із сім'єю парламентар Галина Янченко. Також вона досліджувала на Закарпатті найбільший бункер в Україні –  на лінії Арпада.

«Це унікальний об'єкт, про який чомусь мало хто знає. Ця споруда була частиною оборонної лінії Арпада, побудованої в Карпатах уздовж Угорщини та Румунії за часів Другої світової війни. Бункер йде вглиб під землю на 50 метрів, а довжина розведених нині ходів та підземних приміщень – приблизно 700 метрів! Під землею були розміщені склади, окремий шпиталь на 100 осіб, казарма на 150 осіб, а також власна каналізація та підземна вентиляція. Дослідники вважають, що загальна довжина бункера може бути 1,5 км. Масштаби та якість виконаних робіт у ньому вражають і досі», - поділилася враженнями Галина Янченко.

В Івано-Франківській області в Яремчі відпочивала народний депутат Марина Бардіна.

Одразу двох парламентарів можна було зустріти на Новий рік у Львові. Тут 2022-й із сім'ями зустрічали та веселилися у місті народний депутат Лариса Білозір та народний депутат Андрій Парубій.

Вдома за складанням конструктора "Лего" провів свята парламентар Роман Лозинський.

«Ситуація така: у неділю після Нового року складаю "Лего". У контент-планах політиків ви такого не зустрінете. Але знайте – у кожному з нас живе дитина. І моя проявляється якось так: у складанні "Лего". Колись – невеликого, а тепер – на 683 деталі», - похвалився політик.

Парламентар Ольга Смаглюк-Василевська похвалилася, що вже першого січня отримувала посилку – книгу з автографом Гаріка Корогодського.

А ось парламентар Микола Скорик вважав за краще зустрічати Новий рік у галасливій компанії друзів.

Вельми неприємно почала 2022-й народний депутат Ірина Геращенко - вона зламала ногу. На найближчі вісім тижнів доведеться потоваришувати з милицями.

Фотографіями зустрічі Нового року у домашній атмосфері та компанії поділилися у соціальних мережах народні депутати Марія Мезенцева, Оксана Дмитрієва, Юрій Павленко, Максим Бужанський, Наталія Королевська.

У ТЕМУ

Саакашвілі повідомив про позашлюбну дочку, а Гаврилюк став книгоманом

Напередодні Нового року було чимало дивовижних новин і від колишніх віп-політиків. Так, екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі повідомив, що має… доньку!

«Це перший Новий рік, який я зустрічаю у в'язниці, але це і перший Новий рік, коли на екрані телевізора у новорічному концерті на каналі «Мтаварі архі» з'явиться найменша учасниця разом зі своєю мамою – Еліс-Марія Саакашвілі, моя найулюбленіша дівчинка та молодша дочка», - написав Саакашвілі на своїй сторінці у Фейсбуці.

Про особисте мегадосягнення повідомив і народний депутат 8-го скликання Михайло Гаврилюк. Він почав багато читати.

«З березня я не розлучався із книгами у прямому розумінні цього слова. Я практично викреслив зі свого життя телебачення, соцмережі, брав книгу на роботу і читав, доки чекав на клієнтів. У результаті я прочитав 55 книг і цим дуже пишаюся. Goodreads каже, що це 24, 269 сторінок», - тріумфував у Фейсбуці Михайло Гаврилюк.