В Укргідрометцентрі попередили про небезпечні метеорологічні явища

Жовтий рівень небезпеки.

Зображення Wikimedia з pixabay.com.

Український гідрометеорологічний центр попередив про небезпечні погодні явища. 3 січня в Україні діятиме перший, жовтий рівень небезпеки. Про це заявили у Фейсбуці Укргідрометцентру.

- 3 січня вночі у північних, центральних та східних областях на дорогах ожеледиця, у Чернігівській, Сумській та Полтавській областях сильний сніг, хуртовини, в Україні протягом доби пориви вітру 15-20 м/с, - сказано у пості.

Що означає жовтий рівень небезпеки погоди

За міжнародними стандартами є чотири кольори, що характеризують рівень небезпеки погоди: зелений, жовтий, помаранчевий і червоний.

При зеленому рівні сповіщення про погоду не потрібне, оскільки вона не є небезпечною, несприятливі явища не очікують.

При жовтому рівні погода є потенційно небезпечною. Можливі несприятливі явища (опади, грози, пориви вітру, високі або низькі температури та інше). Ці явища можуть бути небезпечними для деяких видів соціально-економічної діяльності.

Помаранчевий рівень – це небезпечна погода. Можливі стихійні лиха, які спричинять значні матеріальні збитки. Шквали, зливи, грози, град, спека, морози, снігопади, хуртовини та інше.

При червоному рівні можуть бути великі руйнації та катастрофи. Урагани, зливи, сильні снігопади, великий град, надзвичайна пожежна небезпека. Ці погодні явища можуть спричинити серйозні матеріальні збитки та людські жертви.