Зеленський підтвердив, що розмова із Байденом відбудеться 2 січня

Український лідер розповів, що обговорюватиме із президентом США.

Наступна телефонна розмова президента Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом запланована на неділю, 2 січня. Про це глава держави повідомив у своєму Твіттері.

- Як ми й домовилися з нашим стратегічним партнером – США, нічого про Україну без України. Запланували у неділю чергові переговори з Джо Байденом, щоб скоординувати наші кроки заради миру в Україні та безпеки в Європі, - зазначив Зеленський.

Про те, що розмова Байдена та Зеленського запланована на 2 січня раніше повідомляли американські ЗМІ. За даними журналістів, Байден планує обговорити із Зеленським війська РФ на кордоні країни та підготовку до майбутніх дипломатичних контактів з Росією.

Востаннє президенти США та України провели розмову 9 грудня. Тоді головною темою розмови президентів США та України була безпекова ситуація навколо України та перспективи активізації мирного врегулювання.

Напередодні американський лідер Джо Байден поговорив телефоном із президентом Росії Володимиром Путіним. Їхня розмова, яка тривала 50 хвилин, відбулася 30 грудня. Під час бесіди Байден закликав Москву до деескалації ситуації навколо України. А також погрожував Кремлю наслідками у разі вторгнення в Україну.