Кулеба: Якщо Захід обере "умиротворення", Україна все одно захищатиметься

Глава МЗС висловив упевненість, що наша країна здатна відстоювати свої території та право на незалежність.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна здатна захищати свою територію, незважаючи на те, що вона не є країною-учасницею Організації Північноатлантичного договору. Про це він написав у твіттері.

- Україна вже майже вісім років захищається від російської агресії, що триває досі. Незважаючи на те, що не є членом НАТО. Ми здатні захищатись, - зазначив міністр.

Також глава МЗС наголосив, що українська сторона продовжить захищатися від агресії РФ навіть, якщо Захід "похитнеться".

- Якщо Захід похитнеться і вибере умиротворення, ми все одно захищатимемо себе, своє право на існування і майбутнє, - підкреслив він.

Наприкінці листопада в ГУР України заявили, що Росія планує здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. У відомстві прогнозують початок наступу російською стороною наприкінці січня або на початку лютого 2022 року.

Раніше у ГУР наголосили, що у разі повномасштабного наступу Україна не зможе відбити напад без допомоги Заходу. Президент США Джо Байден, у свою чергу, підкреслив, що США розробляють комплекс заходів, які допоможуть стримати РФ, але про розташування американських військ на території нашої країни не йдеться.