Не доїхала до пологового будинку: уночі харків'янка народила у швидкій допомозі

Медики допомогли з'явитися на світ здоровому хлопчику.

facebook.com/ekstrena.dopomoga.kh

У ніч на 31 грудня медикам із харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф довелося приймати пологи в автомобілі швидкої допомоги. Як повідомили у Фейсбук-сторінці центру, завдяки допомозі фахівців на світ з'явився здоровий хлопчик вагою 3300 г та зростом 51 см.

Виклик з приводу пологів медики отримали о 05:29. Бригада приїхала на місце, посадовила породіллю в авто, проте доїхати до пологового будинку не встигла. Медики прийняли пологи у 28-річної харків'янки, привітавши сім'ю із новонародженим.

Напередодні Нового року лікарі швидкої допомоги також попросили українців поступатися дорогою їхнім машинам із включеними світловими сигналами, інакше це може призвести до тяжких наслідків. Вони також оприлюднили відео з Балаклії, зняте з автомобіля швидкої допомоги, в якому була важка 11-річна дівчинка з апендицитом. Медики поспішали щосили, але водії не квапилися поступатися їм дорогою.

Фахівці також попросили не викликати швидку через дрібниці під час новорічних свят і не перебільшувати симптоми, тому що в результаті правда все одно розкриється.