Під санкції РНБО потрапили 52 російські чиновники та 24 компанії, причетні до будівництва Керченського мосту

"Чорний список" України поповнився сотнею фізичних та юридичних осіб.

facebook.com

У Раді національної безпеки та оборони уточнили, проти кого було запроваджено санкції на засіданні 30 грудня. Зокрема, до списку потрапили 52 чиновники російських органів влади. Про це повідомляє прес-служба Апарату РНБО.

- Санкції застосовані до 52 фізичних осіб, які, обіймаючи керівні посади у структурі окупаційної адміністрації Росії в Криму, завдають істотних збитків національним інтересам та безпеці України, - зазначено у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, також під санкції потрапили громадяни та компанії, які брали участь у будівництві мосту у Криму.

- Санкції введено щодо 6 фізичних осіб та 24 юридичних осіб, які причетні до будівництва на території окупованого Криму мосту через Керченську протоку, організації пасажирського залізничного сполучення з Росією та заподіяння шкоди національним культурним надбанням у місті Севастополь, - уточнили у РНБО,

Крім того, до списку санкцій також потрапили 18 фізичних осіб, причетних до винесення неправомірних судових рішень про відчуження майна Кримської єпархії Православної церкви України на території півострова.

Засідання РНБО з ініціативи президента Володимира Зеленського відбулось 30 грудня. На ньому розглядалися питання, пов'язані із ситуацією з коронавірусом в Україні, запровадження нових санкцій, а також безпека України на тлі можливого вторгнення РФ до нашої країни.

За підсумками засідання секретар РНБО Олексій Данилов дав брифінг, на якому заявив, що в даний момент влада не вбачає критичної загрози агресії з боку Росії і підстав для запровадження надзвичайної ситуації. Також він анонсував визначення РНБО перших "олігархів", згідно з новим законом, у середині травня 2022 року.