Володимир Ярославський поділився рецептом салату "з дитинства": Навіть смачніше, ніж олів'є

Рецепт він опублікував у соцмережах.

instagram.com/yaroslavskyi_vova

Суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився рецептом салату з язиком "з дитинства". За словами кулінара, на смак страва вийде навіть смачнішою, ніж олів'є. Рецепт Ярославський опублікував в інстаграмі.

Інгредієнти:

Готуємо:

  1. Попередньо відварений холодний язик нарізаємо соломкою. Повинні вийти брусочки 2-3 мм товщиною та довжиною 5 см.
  2. Також нарізаємо огірки.
  3. Заморожений зелений горошок кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо з моменту закипання 5-6 хвилин, відкидаємо на сито, даємо охолонути.
  4. Яйця варимо в круту, охолоджуємо, виймаємо жовтки і розтираємо їх вилкою з гірчицею та сіллю, чорний перець додаємо за бажанням.
  5. Білки також нарізаємо соломкою. Зелень подрібнюємо.
  6. Всі інгредієнти змішуємо - і салат готовий.

Як варити язик:

  1. У велику каструлю кладемо овочі - моркву, цибулю, селеру, лаврове листя, перець, сіль.
  2. Доводимо до кипіння воду, кладемо язик і зверху перевернуту маленьку тарілку діаметром менше каструлі. Це для того, щоб язик варився повністю зануреним у воду. Саме так він проварюється помірно.
  3. Варимо на повільному вогні до м'якості в товстій частині - це перевіряємо дерев'яною шпажкою. Час приготування – від 1.5 до 2.5 годин – залежить від м'яса. Коли він стає м'яким – виймаємо і одразу ж, поки він дуже гарячий, під холодною проточною водою зачищаємо шкірку. У правильно звареному язику шкірка зачищається дуже легко.