Зеленський позбавив стипендій гімнастку Анастасію Мотак та її тренера

Президентську стипендію спортсменці було призначено у травні поточного року.

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким українську гімнастку Анастасію Мотак та її тренера Олену Біляцьку позбавив стипендій. Відповідний документ опубліковано на сайті глави держави.

- Відповідно до пункту 7 Положення про стипендії президента України для видатних та молодих та перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів, затвердженого указом президента України від 13 листопада 2019 року № 844, позбавити спортсменку Мотак Анастасію Максимівну та тренера Біляцьку Олену Генна президента України, – зазначено у документі.

Анастасії Мотак та її тренеру Олені Біляцькій були призначені стипендії, згідно з указом президента від 21 травня. Причиною такого рішення глави держави не уточнюється. Цей документ набирає чинності з дня його опублікування.

Йдеться про 17-річну спортсменку Анастасію Мотак, яка є національною чемпіонкою України 2020 року зі спортивної гімнастики та входила до складу збірної, яка здобула золоті медалі на чемпіонаті Європи 2020 року. У квітні Мотак виступав на чемпіонаті Європи. Вона пройшла у фінал опорного стрибка та посіла четверте місце.