У ДБР підтвердили, що проти звільненого заступника міністра Гогілашвілі відкрито дві кримінальні справи

Ексчиновнику загрожує термін за скандал із патрульними та можливе службове підроблення при оформленні на роботу до МВС.

delo.ua

На колишнього заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі, якого звільнили після скандалу з поліцейськими на блокпосту у Краматорську, силовики порушили дві кримінальні справи. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

- У першому кримінальному провадженні досудове розслідування здійснюється за фактом можливого вчинення Олександром Гогілашвілі службового підроблення при оформленні на роботу до Міністерства внутрішніх справ України (ч. 1 ст. 366 КК України). Друге – за фактом можливого перевищення службових повноважень екс-чиновником під час перетину блокпоста у Донецькій області (ч. 2 ст. 365 КК України), - зазначили у відомстві.

Йдеться про Олександра Гогілашивілі, який оскандалився після відео, що з'явилося в мережі, з інцидентом на блокпосту на Донбасі. Чинного на той момент заступника міністра МВС зупинили патрульні, на що Гогілашвілі повівся агресивно - він розлютився, оскільки поліцейські не впізнали чиновника. Заступник міністра на відео кричав і лаявся нецензурною лайкою.

На цей скандал відреагував президент Володимир Зеленський. Він вимагає від Кабміну звільнити Гогілашвілі. 13 грудня уряд звільнив його з посади заступника міністра.