Арестович: Україна запросила позачергове засідання підгрупи ТКГ, але Росія відмовилась

На проведенні консультацій українська делегація наполягала через поранення бійців ЗСУ на Донбасі.

Незважаючи на домовленості Тристоронньої контактної групи щодо повернення до режиму "тиші" на Донбасі, за останні дні було поранено четверо українських військовослужбовців. У зв’язку з цим українська делегація зробила запит на проведення позачергового засідання підгрупи. Про це пишуть " Новини Донбасу ".

- Ми зробили запит на проведення позачергових консультацій у форматі робочої підгрупи з безпеки ТКГ на сьогодні, 28 грудня, для обговорення питань систематичного порушення з боку Збройних сил РФ/ОРДЛО та фактичної відсутності деескалації напруженості на лінії розмежування після попереднього засідання ТКГ 22 грудня, - повідомив речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

За його словами, Збройні сили РФ/ОРДЛО відмовилися від участі у запропонованих консультаціях. Така інформація має українська сторона станом на 13.15, 28 грудня.

Востаннє засідання ТКГ відбулося 22 грудня. Тоді сторони вирішили повернутися до виконання "Мінських домовленостей", ухвалених у липні 2020 року. Згідно з угодою, сторони повинні дотримуватися на Донбасі режиму повного припинення вогню.