Український кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська порадила українцям, що приготувати на Новий рік із м'ясних страв. Рецепти двох з них Глинська розписала 28 грудня в Інстаграмі.
Рулька у пиві
- 1 свиняча рулька
- 2 л темного пива
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 головка часнику
- гвоздика, бадьян, лавровий лист
- сіль (за смаком)
Глазування
- 30 г гострої гірчиці
- 30 г меду
Готуємо рудбку в пиві:
- Покладіть рульку, моркву, цибулю, часник, лавровий лист, бадьян і гвоздику в каструлю.
- Додайте сіль і залийте все пивом.
- Накрийте кришкою та варіть на слабкому вогні на 2,5-3 години.
- Перекладіть рульку в рукав для запікання.
- Залийте 200 мл пивного бульйону та зафіксуйте кінці рукава.
- Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Змішайте мед і гірчицю.
- Дістаньте рульку, перекладіть на чистий розрізаний рукав для запікання або фольгу. Промажте глазуруванням. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку ще на 10 хвилин.
Оссобуко
- 800 г телячих рульок
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 стебла селери
- 2-3 зубчики часнику
- 2 помідори (без шкірки та насіння) або 40 г томатної пасти
- 30 г борошна
- сіль, перець
- копчена паприка (за бажанням)
- 200 мл білого сухого вина
- 200 мл бульйону
- олія рослинна + масло вершкове
Гремолата:
- 10 г петрушки
- 1 зубчик часнику
- цедра 1/2 лимона
Готуємо:
- М'ясо промити, обсушити. Зробити надрізи по всьому діаметру, щоб під час обсмажування воно не вигиналося.
- Посолити, поперчити. Обваляти в борошні і обсмажити з двох сторін на суміші масел по 2-3 хвилини.
- На рослинному маслі обсмажити цибулю, моркву, селеру, часник до світло-золотистого кольору. Посолити, додати копчену паприку, вино та бульйон. Протушкувати 5-7 хвилин. Додати дрібно нарізані томати.
- Залити м'ясо соусом. Накрити фольгою чи кришкою. Тушкувати в духовці 170 градусів 2.5-3 години.
- Для гремолати необхідно дрібно порубати петрушку з часником, додати лимонну цедру. Обов'язково подавайте особуко з гремолатою.
Раніше Володимир Ярославський показав рецепт вишуканої новорічної закуски з червоною ікрою. У свою чергу Ектор Хіменес-Браво зібрав комплексну вибірку рецептів для новорічного столу: якщо все це приготувати, цього буде достатньо, щоб різноманітно, недорого і без проблем на кухні нагодувати гостей.