Єрмак цього тижня проведе переговори з Козаком: обговорять ситуацію у ТКГ

Йтиметься про ініціативи України, запропоновані на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак та заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак проведуть переговори, під час яких обговорять, що відбувається у Тристоронній контактній групі з Донбасу. Про це він заявив в інтерв'ю " Фокусу ".

- Ми спілкувалися тиждень тому і знову плануємо контактувати цього тижня. Ми з ним говоримо про те, що відбувається у ТКГ, обговорюємо саме ініціативи України, – розповів голова Офісу президента.

Як зазначив Єрмак, українська влада постійно веде переговори з Росією, у тому числі і в рамках "нормандського формату".

- Як ви знаєте, Дмитро Козак – політичний радник російського лідера у нормандському форматі. Також періодично ми проводимо консультації з питань, що обговорюються у ТКГ, - наголосив він.

Останнє цьогорічне засідання Тристоронньої контактної групи відбулося 22 грудня. Сторони вперше за довгий час домовилися про повернення до повного припинення вогню на Донбасі. Йдеться про дотримання домовленостей, прийняте у Мінську в липні 2020 року.

Також члени ТКГ порушували питання про відкриття КПВВ на Донбасі на час зимових свят, але російська сторона поставила нездійсненну умову – визнання Україною російської вакцини та Covid-документів.