Кузін: В Україні можуть продовжити COVID-сертифікат після бустерної вакцинації

Але не йдеться про продовження документа після щеплення додатковою дозою.

moz.gov.ua

Після вакцинації бустерною дозою вакцини від коронавірусу українцям мають продовжувати термін дії COVID-сертифіката. Наразі влада розглядає питання про термін продовження документа. Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю " Укрінформу ".

- Ревакцинальна доза вакцини, за логікою ЄС, має продовжувати термін дії сертифіката. Це зараз предмет переговорів, як це відображатиметься у "Дії", але бустерна доза має продовжувати дію сертифіката, - сказав Кузін.

За його словами, це питання знаходиться на розгляді - вирішується питання про термін, на який продовжуватимуть COVID-сертифікат, але про продовження терміну дії документа для тих, хто вакцинувався додатковою дозою, не йдеться.

- Третя додаткова доза вакцини проти COVID-19 вводиться для того, щоб сформувалася повноцінна імунна відповідь. Тому сертифікат не доцільно продовжувати, тому що, по суті, ми лише досягаємо того рівня імунітету, який заявлено в інструкції щодо використання вакцин, або під час клінічних досліджень, - наголосив він.

Ревакцинальну (бустерну) дозу вакцини Міністерство охорони здоров'я запровадило в Україні з 22 грудня. Застосування бустерної дози дозволили медпрацівникам та працівникам будинків інтернатного типу. Отримати вони її зможуть через 6 місяців після другого щеплення від COVID-19.