Суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно та смачно приготувати курячу печінку. Рецепт страви він опублікував в інстаграмі.
Інгредієнти:
- 300г очищеної печінки
- 200г цибулі
- 180-150г моркви
- 50г стебла селери
- 30-40г білого вина
- сіль, перець чорний та ароматний
- 30-40г вершкового масла
- свіжа шавлія
- чебрець та часник за бажанням
Готуємо:
- Овочі нарізаємо кубиком, обсмажуємо спочатку моркву, потім додаємо цибулю, обсмажуємо, далі додаємо селеру і під кінець часник.
- Додаємо зверху печінку, даємо трохи "полежати" - підсмажитись, додаємо біле вино, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично помішуючи, на маленькому вогні хвилин 20.
- Додаємо сіль, шавлію та перець за смаком, тушкуємо 5 хвилин, додаємо вершкове масло і затягуємо соус.
- Окремо готуємо паленту Таранья: це 50/50 кукурудзяна та гречана крупа: 70г крупи, 340г молока, сіль, 15г вершкового масла, 20г пармезану.
- Молоко доводимо до кипіння, постійно помішуючи, додаємо крупу. Варимо на малому вогні 12-15 хвилин. Крупа буде ще трохи "альденте". Додаємо олію, знімаємо з вогню, додаємо пармезан.