AstraZeneca заявила, що третя доза її вакцини серйозно посилює імунітет до штаму "Омікрон"

Результати досліджень, щоправда, поки що не наведені.

REUTERS.

Бустерна доза вакцини виробництва AstraZeneca призводить до значного зросту рівня антитіл проти штаму коронавірусу "Омікрон". Про це 23 грудня повідомляє Bloomberg.

За словами одного з авторів дослідження вакцини Джона Белла, «дуже надихає те, що сучасні вакцини здатні захищати від "Омікрону" після третьої бустерної дози».

- Ці результати підтверджують користь використання третьої бустерної дози в рамках національних стратегій з вакцинації, особливо для обмеження поширення варіантів вірусу, що викликають занепокоєння, зокрема "Омікрону", - сказав він.

Штам коронавірусу Omicron (B.1.1.529) вперше виявили у Південній Африці 24 листопада. Вірус швидко поширився в густонаселеній провінції ПАР Гаутенг.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала штам "Омікрон" таким, «що викликає побоювання». У ВООЗ зазначили, що цей варіант має велику кількість мутацій, які можуть спричинити велику заразність вірусу.

Раніше повідомлялося, що в Україні затвердили опцію отримання бустерної дози вакцини медиками та соцпрацівниками. Проте використовуватимуться при цьому вакцини Moderna та Comirnaty/Pfizer, а AstraZeneca не включено до переліку.