У Харківській дитячій лікарні запрацювала "Школа супергероїв"

Це вже восьмий клас у рамках проекту "Школа супергероїв", який було відкрито у дитячій лікарні.

кадр з youtube.com/watch?v=80AVj7xIDcc&list=PL1neMztLSbMPH4sHw7Gp9r-9dU25u5Li4&index=23

Яскравий клас із сучасним обладнанням облаштували у гематологічному відділенні. У ньому працюватимуть діти, які довгий час перебувають на стаціонарі. Хлопці зможуть не лише надолужити навчання, а й відволіктися від лікарняних турбот і просто поговорити з наставниками. Це перша така школа на Сході України, яка відкрита завдяки проекту "Право на освіту", повідомила ТСН.

Загалом в Україні це восьмий клас. Сам проект "Школа супергероїв" діє вже п'ять років. З 2022 року до його фінансування приєднається держава.

- Діти, потрапляючи до лікарняних стін, потрапляють у різні життєві обставини, і для них це перший такий неприємний досвід. І, звичайно, добре, коли поруч із ними є дорослі, які можуть дати пораду, можуть поділити їхній біль, — каже куратор проекту Наталія Мосейчук.

Цей лікарняний клас був облаштований за гроші спонсорів та міського бюджету. У ньому є інтерактивна дошка, планшети, сучасні меблі. Така освіта буде частиною терапії, переконані батьки. А навчатимуть дітей педагоги із сусідньої школи. Щоби тут викладати, пройшли спеціальну підготовку.

З 2022 року «Школа супергероїв» складатиметься з 28 освітніх центрів лікарень у всіх регіонах. Директори «Школи супергероїв» мають визначити після проведення конкурсу. Він призначатиметься на п'ять років.