Військові України вперше випробували американські Javelin

Вразили ціль на відстані півтора кілометри.

.facebook.com/pressjfo.news.

У Донецькій області пройшли бойові стрілянини з використанням американських протитанкових ракетних комплексів Javelin. Про це повідомили у Фейсбуці Операції Об'єднаних сил.

- За наказом Командувача Об'єднаних сил генерала-лейтенанта Олександра Павлюка, на одному із загальновійськових полігонів у районі проведення ООС відбулося практичне виконання стрільб по броньових об'єктах, – сказано у повідомленні.

Полковник Богдан Союшкін зазначив, що Javelin вперше використали з метою тренування особового складу у районі проведення ООС. Стріляли за умовною метою – танку в окопі на відстані близько півтора кілометра. Ціль вдалося вразити. Визначили ефективність ведення вогню у зимових погодних умовах (при сильному вітрі та низькій температурі повітря).

- Головна перевага Javelin – легкість в управлінні. Ракета після пуску сама наводиться на ціль, що дозволяє досягати практично 100-відсоткової точності стрілянини, - пояснив військовослужбовець Віктор, який стріляв.

Військовий зазначив, що поразка цілей із ПТРК Javelin не викликала труднощів у протитанкістів. У фахівців вже був досвід застосування вітчизняних та радянських аналогів ПТРК, тому вони з першого разу впоралися із завданням.

На озброєнні Україна є близько 100 пускових установок та майже 500 ракет. У разі повномасштабного вторгнення ворога їх можуть використати на Донбасі.