Кожному родичу жертви МН17 можуть виплатити до 40 тисяч євро компе6сації

Адвокати просять, щоб гроші виплатила держава, а потім стягнути суми з обвинувачених.

REUTERS

На засіданні суду в Гаазі прокурори наполягали на виплаті компенсацій кожному, хто втратив в авіакатастрофі МН17 близької людини у розмірі до 40 тисяч євро. Про це повідомляє прес-служба " Укрінформ ".

- Першої категорії, зокрема офіційно зареєстрованому партнеру, дітям, батькам, які проживали разом із загиблими, сума компенсації повинна становити 40 тисяч євро. Другої категорії, до якої належать діти та батьки, які не проживали разом із загиблими, має бути виплачено по 35 тисяч євро, - вважають прокурори.

Щодо третьої категорії осіб, до якої входять брати, сестри, бабусі, дідусі, онуки, дядьки та тітки, племінники – прокуратура пропонує виплатити їм по 30 тисяч євро.

Йдеться про трагедію 17 липня 2014 року. Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донбасом. В результаті загинули 298 людей. Розслідування у справі веде Міжнародна слідча група, до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року слідча група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а пізніше оголосила про належність " Бука " до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, дислокованої в Курську. На лаві підсудних – Гіркін (Стрілков), Дубинський, Пулатов та Харченко.