Ліза Глінська розповіла, як приготувати м'ясо до новорічного столу

Рецепти вона опублікувала у соцмережах.

instagram.com/lizaglinskaya

Екссуддя кулінарного проекту "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, чим порадувати близьких на святковому столі. В інстаграмі вона опублікувала рецепти м'ясних страв, які можна приготувати на Новий Рік.

М'ясо по французьки

Інгредієнти:

Готуємо:

  1. Беремо лист і трохи змочуємо його водою. Кладемо зверху застелений рукав для запікання і змащуємо олією.
  2. Нарізаємо філе індички завтовшки 1 см.
  3. Солимо, перчимо м'ясо і кладемо його на лист в один шар.
  4. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями і кладемо поверх індички.
  5. Потім нарізаємо картоплю слайсами, товщиною - 2 мм, кладемо поверх цибулі та солимо.
  6. Змішуємо в мисці сметану, майонез та гірчицю. Соус, що вийшов, викладаємо поверх картоплі.
  7. Натираємо на дрібній тертці твердий сир і присипаємо картоплю з соусом.
  8. Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку з конвекцією на 25-30 хвилин.

Курка в апельсиновому соусі

Готуємо:

  1. Миємо та сушимо куряче філе, нарізаємо на невеликі шматочки.
  2. Солимо і відставляємо.
  3. Натираємо цедру половини апельсина.
  4. Витискаємо сік із двох апельсинів, додаємо до цедри.
  5. Додаємо давлений часник, дрібно нарізану 1/3 частину перцю чилі.
  6. Додаємо мед, імбир, солимо і перемішуємо.
  7. Обвалюємо в борошні шматочки курки і смажимо на олії - 2 хвилини з кожного боку.
  8. Відправляємо в сковороду соус, в соус кладемо шматочки курки. Залишаємо "уварюватися" - соус повинен загуснути.
  9. Знімаємо з вогню та подаємо.

Курча Тапака

Інгредієнти:

Готуємо:

  1. Промиваємо і сушимо курча.
  2. Змішуємо воду, сіль, рослинну олію та чорний перець. Промазуємо його.
  3. Накриваємо миску з курчам харчовою плівкою і відставляємо на 2-3 години.
  4. Чистимо 3-4 зубчики часнику, додаємо до нього олію і пробиваємо все блендером.
  5. Розігріваємо сковороду, наливаємо олію і викладаємо курча, накриваємо тарілкою, а зверху ставимо каструлю з водою (вантаж).
  6. Робимо середню температуру і смажимо 5-6 хвилин з одного боку, до золотистої скоринки, і з іншого 6-7 хвилин.
  7. Щоб перевірити готовність курчати, робимо надріз ножем у грудній частині, якщо виділяється світлий сік без сукровиці, воно готове.
  8. Поливаємо курча часниковою пастою з обох боків, не знімаючи з плити.
  9. Додаємо в сковороду вершкове масло та смажимо ще 1-2 хвилини з обох боків.