Екссуддя кулінарного проекту "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, чим порадувати близьких на святковому столі. В інстаграмі вона опублікувала рецепти м'ясних страв, які можна приготувати на Новий Рік.
М'ясо по французьки
Інгредієнти:
- 1 кг філе індички
- 1 кг картоплі (6-8 шт. середніх)
- 150 г твердого сиру
- 3 цибулини
- 20 мл рослинної олії (1,5 ст. л.)
- 15 г гострої гірчиці (1 ст. л.)
- 100 г майонезу (4 ст. л.)
- 100 г сметани (жирністю 15%) (4 ст. л.)
- сіль
- білий перець
Готуємо:
- Беремо лист і трохи змочуємо його водою. Кладемо зверху застелений рукав для запікання і змащуємо олією.
- Нарізаємо філе індички завтовшки 1 см.
- Солимо, перчимо м'ясо і кладемо його на лист в один шар.
- Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями і кладемо поверх індички.
- Потім нарізаємо картоплю слайсами, товщиною - 2 мм, кладемо поверх цибулі та солимо.
- Змішуємо в мисці сметану, майонез та гірчицю. Соус, що вийшов, викладаємо поверх картоплі.
- Натираємо на дрібній тертці твердий сир і присипаємо картоплю з соусом.
- Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку з конвекцією на 25-30 хвилин.
Курка в апельсиновому соусі
- 500 г курячого філе (2 шт)
- 2 апельсини
- 2 зубчики часнику
- перець чилі
- 30 г борошна (3 ч. л. з гіркою)
- 15 г меду (1,5 ч. л. з гіркою)
- 10 мл олії (2 ч. л.)
- ½ ч. л. сухого імбиру (або 1 ч. л. тертого свіжого)
сіль
Готуємо:
- Миємо та сушимо куряче філе, нарізаємо на невеликі шматочки.
- Солимо і відставляємо.
- Натираємо цедру половини апельсина.
- Витискаємо сік із двох апельсинів, додаємо до цедри.
- Додаємо давлений часник, дрібно нарізану 1/3 частину перцю чилі.
- Додаємо мед, імбир, солимо і перемішуємо.
- Обвалюємо в борошні шматочки курки і смажимо на олії - 2 хвилини з кожного боку.
- Відправляємо в сковороду соус, в соус кладемо шматочки курки. Залишаємо "уварюватися" - соус повинен загуснути.
- Знімаємо з вогню та подаємо.
Курча Тапака
Інгредієнти:
- 500-600 г курча
- 70-80 мл рослинної олії
- 30 г вершкового масла
- 3-4 зубчики часнику
- чорний перець
- сіль
Готуємо:
- Промиваємо і сушимо курча.
- Змішуємо воду, сіль, рослинну олію та чорний перець. Промазуємо його.
- Накриваємо миску з курчам харчовою плівкою і відставляємо на 2-3 години.
- Чистимо 3-4 зубчики часнику, додаємо до нього олію і пробиваємо все блендером.
- Розігріваємо сковороду, наливаємо олію і викладаємо курча, накриваємо тарілкою, а зверху ставимо каструлю з водою (вантаж).
- Робимо середню температуру і смажимо 5-6 хвилин з одного боку, до золотистої скоринки, і з іншого 6-7 хвилин.
- Щоб перевірити готовність курчати, робимо надріз ножем у грудній частині, якщо виділяється світлий сік без сукровиці, воно готове.
- Поливаємо курча часниковою пастою з обох боків, не знімаючи з плити.
- Додаємо в сковороду вершкове масло та смажимо ще 1-2 хвилини з обох боків.