ЗМІ: Слідство у "справі Гандзюк" має у своєму розпорядженні докази брехні Рищука та його причетності до незаконної вирубки Олешківських лісів

Свідки у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк Євген Рищук та Сергій Торбін збрехали слідству про те, що нібито не були знайомі до нападу на активістку, про що говорять свідчення очевидиці їхньої зустрічі в кафе, прийняті адвокатом.

ukranews.com

Свідки у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк Євген Рищук та Сергій Торбін збрехали слідству про те, що нібито не були знайомі до нападу на активістку, про що говорять свідчення очевидиці їхньої зустрічі в кафе, прийняті адвокатом. Про це повідомляє видання "Олешки онлайн" з посиланням на відповідний документ.

"Свідка пояснила, що в середині липня 2018 року особисто бачила у кафе "Верона" (м.Херсон, вул.295 Стрілецької дивізії) громадян Рищука та Торбіна під час розмови", - йдеться у фотокопії пояснення, прийнятого та підписаного адвокатом Андрієм Мурашкіним.

Як відомо, Є.Рищук проходив перевірку на поліграфі, під час якої стверджував, що не був знайомий із С.Торбіним раніше.

Також наводяться фотокопії показань колишнього депутата Олешківської райради, яка вказала, що "Є.Ріщук говорив, що Є.Гандзюк пише про нього багато поганого в інтернеті, і озвучив, що скоро на неї знайдеться управа".

Видання також наводить низку документів щодо оперативно-розшукової діяльності правоохоронців, згідно з якими до незаконної вирубки лісу (через публікації про яку, згідно з слідством, і був скоєний напад на Гандзюк) причетне оточення Є.Рищука.

"Масштаб та організація діяльності, наявність великих корупційних зв'язків, кількість залучених осіб, а також можливі пункти збуту деревини призвели до заподіяння значної шкоди екологічному, природному середовищу України та за окремими ознаками свідчить про можливі зв'язки з лідерами та представниками НВФ "ЛНР-ДНР. Зокрема, цінна порода дерев "акація біла" нібито прямувала на вугільні шахти у Донецькій та Луганській областях, зокрема на ті, що знаходяться на тимчасово окупованій території України", - йдеться у документі.

Крім того, за сприяння Є.Рищука велося постачання піску до окупованого Криму.

"Одне незрозуміло: чому за наявності такої інформації немає адекватних дій з боку правоохоронних органів на рівні держави. І до чого тут Мангер? У всіх процесах та документах фігурує саме Рищук", - наголошує видання.