Зірку Боллівуду Айшварію Рай викликали на допит через "Панамське досьє"

Актрису можуть допитати через можливе порушення Закону про управління іноземною валютою.

Photo by John Phillips/Getty Images

Індійську актрису та "Міс Світу-1994" Айшварію Рай викликали на допит до слідчого в Делі через можливе порушення Закону про управління іноземною валютою. Про це повідомляє The Indian Express.

За даними видання, ім'я актриси та її чоловіка актора Абхішеха Баччана, а також ще кількох відомих в Індії особистостей фігурували у розслідуванні Panama Papers (укр. "Панамське досьє". - Прим. ред.). Як пише ЗМІ, сім'я актриси нібито 2005 року відкрила офшорну компанію Amic Partners Limited на Британських Віргінських островах. 18 червня 2005 року рішенням правління Amic Айшварія буцімто стала одним з акціонерів компанії.

"Один з акціонерів попросив скоротити її ім'я з пані Айшварії Рай до пані А Рай через міркування конфіденційності. Це було взаємно узгоджено та схвалено всіма директорами та акціонерами", - передає ЗМІ.

У 2008 році, через рік після весілля Айшварії та Абхішеха, розпочато процес ліквідації компанії.

Айшварії Рай 48 років. Вона індійська модель та актриса. 1994 року виграла конкурс "Міс Світу". Перша індійська жінка, чия воскова фігура представлена в музеї мадам Тюссо. Відома за роботами: "Рожева пантера-2", "Останній легіон", "Девдас". Одружена з актором Абхішеком Баччаном, у пари є дочка Аарадхія Баччан.

"Панамське досьє", або "панамагейт", - витік конфіденційних документів панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, в яких згадуються імена чинних та нинішніх світових лідерів й розкрито наявність їхньої прихованої власності - офшорів.